I Isus bi se prekrstio… Skorseze snima film koji neče trajati tri sata, a glavni junak je – Isus

0
206
MArtin Skorseze/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Martin Skorseze potvrdio je da krajem godine počinje snimanje novog filma, baziranog na knjizi “Isusov život”, koju je napisao Šusaku Endo, prenosi Variety.

Endo je napisao i roman “Tišina”, po kojem je Skorseze 2016. godine snimio istoimeni film sa Endruom Garfildom i Adamom Drajverom.

Skorseze konačno otkrio zašto u svim njegovim filmovima igra Leonardo Dikaprio… “kriv” je – De Niro

Nagrađivani reditelj rekao je da će film biti smešten u moderno doba, ali da ne želi da se ograničava razdobljima, jer želi da film bude vanvremenski.

Isto tako, reditelj je potvrdio da će njegov novi film trajati 80 minuta, za razliku od njegovog prošlogodišnjeg filma “Ubistva pod cvetnim mesecom”, koji traje 206 minuta.

Što se tiče sadržaja, Skorseze je rekao da će film istraživati principe Isusovog učenja, ali ne radi preobraćanja publike.

– Pokušavam da pronađem novi način da religiju učinim pristupačnijom i uklonim negativne konotacije vezane uz organizovanu religiju – objasnio je Skorseze.

– U ovom trenutku, kada izgovorite reč religija, svi su spremni na borbu, jer nas je religija razočarala na toliko načina. Ipak, to ne znači nužno da je prvi impuls bio pogrešan. Vratimo se. Razmislimo samo o tome. Možete da je odbijete. Ali isto tako, možda napravi razliku u načinu na koji živite svoj život, čak i ako je odbijete. Nemojte je tako olako odbaciti. To je sve o čemu pričam. I to kažem kao osoba koja će za par dana napuniti 81 godinu – rekao je Martin.

Martin Skorseze snimio dokumentarac o frontmenu New York Dollsa Dejvidu Johansenu

Skorseze je na scenariju za film radio uz kritičara i filmaša Kenta Džonsa, poznatog po drami “Diane” iz 2018. godine.

Uz film o Isusu, Skorseze se priprema za još jedan projekat, istorijski film “The Wager” u kojem će glavnu ulogu igrati Leonardo Dikaprio. Film je najavljen još 2022. godine, ali datum produkcije nije poznat.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime