Idris Elba u kampanji protiv “zombi noževa”, a ipak ga nazivaju licemerom…

0
100
Idris Elba/Photo: press promo
Oglasi

Kritičari su optužili Idrisa Elbu da je “licemer” jer vodi kampanju protiv zločina počinjenim nožem uprkos tome što se pojavljuje u filmovima koji veličaju nasilje, piše Daily Mail.

Glumac je pokrenuo novu kampanju pod nazivom “Don’t Stop Your Future” za borbu protiv zločina nožem u Britaniji, koji je narastao poslednjih godina, a mnoge žrtve su tinejdžeri.

Idris Elba otkrio kako je završio kao DJ na svadbi princa Harija i Megan Markl… imao je jedan uslov…

On zahteva hitnu zabranu mačeta i takozvanih “zombi noževa” – oružja prvobitno inspirisanog filmovima o zombijima i dobio je pohvale jer je koristio svoj status kako bi pomogao u podizanju svesti o pitanju koje je “razara zajednicu”.

Neki su, međutim, napali glumca, zahtevajući da “ne preuzima više nasilnih uloga” nakon što je glumio u ostvarenima “Žica”, “Luter” i “Mračna kula”.

“Ovo je od čoveka koji je zarađivao za život glamuroznim nasiljem, drogom i oružjem!! Apsolutni publicitet koji traži licemer“, napisao je jedan kritičar na platformi X.

Zbog ove izjave moraš da poštuješ Idrisa Elbu: Naša koža je samo koža… ništa više od toga

“Vi ste totalni licemer, zaradili ste novac na promociji nasilnih filmova”, napisao je drugi.

Elba je dobro poznat po ulogama u televizijskim serijama “Žica” i “Luter”, kao i filmu “Mračna kula” prema romanu Stivena Kinga.

“Žica”, sa Elbom u glavnoj ulozi, usredsređena je na narko scenu Baltimora, očima policije, kao i dilera droge i korisnika.

Mislite da je glumcima lako? Pitajte Kejt Vinslet i Idrisa Elbu kako im je bilo na snimanju “Planine koja nas razdvaja”

“Luter” je kriminalistička triler serija u kojoj Elba glumi detektiva Džona Lutera, nakon čega je usledio nastavak igranog filma “Luter: Palo sunce”. U filmu “Luter: Palo sunce”, detektiv Luter beži iz zatvora kako bi uhvatio sadističkog serijskog ubicu koji teroriše London.

Jedan kritičar na X je rekao: “Idris, da li si ikada pomislio da nasilno odbiješ uloge u filmu/seriji?”

Menadžerka BBC šokirala ceo svet: TV detektiv Džon Luter nije dovoljno crn… (?!)

Elba je, međutim, dobio i mnogo pohvala za podizanje svesti o zločinu nožem. Gradonačelnik Londona Sadik Kan pohvalio je glumca što je pomogao da se osvetli “ovo ključno pitanje”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime