HOĆEMO U NOVI SAD: Oni sad imaju i Winter Fest

0
286
Oglasi

Na novosadskom Trgu slobode  1. decembra 2016. godine počinje “Novosadski Winter Fest”. Po prvi put u okviru ove praznične magije, glavni grad Vojvodine dobiće Christmas Market u sklopu kojeg će Novosađani svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

ns2

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, predstaviće se novosadske galerije, muzeji, festivali…

Svake večeri od 18:00 časova jedinstveni Singing Christmas Tree ugostiće dečje horove koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19:00 časova na bini će nastupati novosadski bendovi kao i di – džejevi popularnih lokalnih radio stanica.

ns1

Posle 50 godina Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom.

Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karatker jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

ns3

Novi Sad je izabran za prestonicu kulture 2021. godine i to je razlog više da se na centralnom novosadskom trgu predstave i skrivena umetnička dela gradskih muzeja.

Izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

ns4

Prvi “Novosadski Winterfest” decembra u 18:00 časova otvoriće gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, a Singing Christmas Tree će prvog dana uveseliti dečji hor “Čuperak” iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom.

Posle najmlađih, na centralnoj bini nastupiće i malo stariji vokali – “ABBA Real Tribute Bend”  iz Zrenjanina.

Praznična čarolija će trajati do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs.

ns5

 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime