Grupa Lira Vega predstavila povratnički album “Posledice rada I”

0
455
Lira Vega
Lira Vega/ Photo: Aleksandar Dragičević
Oglasi

Početkom novembra Lira Vega predstavila je video singl “Velika žena”, a krajem meseca objavljuje prvi studijski album od “Duhova” (2015) sa još sedam novih pesama.

Album “Posledice rada I” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda.

– Album “Posledice rada I” spreman je 6 godina i u sebi je skuvao sve teme koje su se ispostavile kao značajne za nas i naše razmišljanje: rad, otuđenost, starenje… U odnosu na ranije albume, Posledice rada I su plesnije i psihodeličnije, sa puno sintisajzerskih rešenja i intervencija. Posledice rada su posledice sazrevanja igre, što bi rad suštinski trebalo da bude – kazali su Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević.

Posledice Rada I Lira Vega), cover albuma

Kada uronite u svet Lira Vege dočekaće vas minimalizam Zojinih stihova, zavodljiva igra sintova i ritam mašine, diskretne perkusije i Vlacina gitara i jedna nebična mešavina katarze i plesa, ritma i angažovanosti.

“Velika žena” je novi video singl beogradskog andergraund benda Lira Vega

Od prvih taktova sanjive “I Bo No”, preko hita otuđenosti “Hodam” i himne nebitnih poslova “Posledice rada”, sve do metafizike “Love” i prvog singla “Velika žena”, manifestne “Da vladam”, čistog eskapizma “Novi svet” i budućeg klupskog hita “Puma Alabama” Lira Vega se menja i za 44 minuta postaje supernova.

Lira Vega
Lira Vega/ Photo: Aleksandar Dragičević

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao deo alternativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Prvi album “Lira Vega” objavljuje PGP RTS 2004. godine.

Od drugog albuma “Sreća i ljubav” (Beopolis, 2008) grupa je počela sa eksperimentisanjem sa sintisajzerima i ritam mašinama, a “Duhovi” (Lampshade Media, 2015) predstavljaju kraj jednog ciklusa i definisanje novog umetničkog izraza autorskog tandema Borovčanin – Đorđević.

Novi album “Posledice rada” nastao je u istom sastavu i sačinjen je iz dva dela. Prvi je objavljen sada, a vol.2 vas očekuje tokom 2023. godine.

Koncertna promocija albuma održaće se u Beogradu u Kulturnom centru Grad 16. decembra i dan kasnije u Bulevar Books u Novom Sadu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime