God save the queen, the fascist regime… Sex Pistols reizdaju singl “God Save The Queen” povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete II

0
261
Oglasi
Sex Pistols/Photo: facebook@SexPistolsOfficial
Sex Pistols/Photo: facebook@SexPistolsOfficial

Povodom obeležavanja 70 godina na prestolu kraljice Elizabete II, koje se održava od 2. do 5. juna ove godine u Velikoj Britaniji, punk legende Sex Pistolsi će objaviti reizdanje singla “God Save The Queen”.

PREPRAVLJANJE ISTORIJE I BAJKA ZA SREDNJU KLASU… DŽON LAJDON PONOVO NAPAO AUTORE SERIJE U SEX PISTOLSIMA

Tako će se do kraja ovog mjeseca u prodaji pojaviti za Virgin Records originalna A&M verzija pesme “God Save The Queen”. Tu pesmu je bend službeno objavio putem Virgina u maju 1977. godine i upsrkos tome što je BBC zabranio za emitovanje, dostigla je prvo mesto na top listi NME i drugo mesto na britanskoj listi singlova.

Sex Pistols - God save the queen
Sex Pistols – God save the queen

Ali pre tog uspeha, Sex Pistolsi su kontroverzno odbačeni od strane njihove prethodne izdavačke kuće A&M, što je dovelo do uništenja čak 25.000 neobjavljenih primeraka singla “God Save The Queen”. Ostalo je samo nekoliko primeraka originalnog A&M izdanja, a jedan je 2019. godine prodat za 13.000 funti.

Tako će krajem maja biti objavljeno 1977 7-inčnih kopija A&M verzije singla, koja sadrži “No Feeling” na B-strani, dok će 4000 7-inčnih primeraka “God Save The Queen” objavljenog od strane Virgina, na B-strani sadržavi pesmu “Did You No Wrong”.

TRI NAJLUĐE GODINE U ISTORIJI ROKENEROLA… POGLEDAJTE SLUŽBENI TREJLER TV SERIJE DENIJA BOJLA O SEX PISTOLSIMA

Obe verzije singla sadržaće svoje originalno umetničko djelo, a A&M izdanje će imati i generički omot kompanije i biše štampan na srebrno/platinastom vinilu. Singl Virgina sadržavaće umetničko delo Sex Pistolsa koje je dizajnirao Džejmi Rid.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime