Glumac, komičar i punk rock ikona Henri Rolins 11. februara u MTS dvorani

0
460
Henri Rolins Press Photo/ Ross Halfin
Oglasi

Već od četvrtka, 3. novembra, počinje prodaja ulaznica za ekskluzivni nastup Henrija Rolinsa, svetski priznatog, američkog glumca, muzičara, motivacionog govornika, komičara, pesnika, voditelja… Mnogi strani kritičari ovog višeslojnog umetnika opisuju i kao “pank – rok ikonu”, s obzirom da je bio vođa dva benda – Rollins band i Black Flag.

Rolins će se beogradskoj publici predstaviti svojim dobro smišljenim i raznovrsnim nastupom 11. februara 2023. godine.

Vlasnik je brojnih nagrada, među kojima je kruna njegovog rada čuvena Grammy nagrada za kako se navodi – non musical album “Get In The Van: On the Road with Black Flag” 1995. godine. Među ostalim magradama tu su i Southern California Journalism Award, 2017; Ray Bradbury Award, 2014. i mnoge druge.

Henri Rolins otkrio zašto je napustio muziku: Odlučio sam da prestanem pre nego što postanem onaj tip koji pita klince “sećaju li se ove stvari”

Kako navodi Washington Post “Henrija Rolinsa je nemoguće opisati jednom rečenicom”, jer on je, kako se navodi i glumac, ispovednik, provokator, autor, humorista, motivacioni govornik, a po oceni američkog TV vodiča, Rolins je “renesansni čovek”. Ipak, ako bi mogli da upotrebe jednu reč to bi sigurno bila “radoholičar”.

Henri Rolins Press Photo/ Ross Halfin

Za takve ocene, stručna javnost, itekako ima pokriće, jer kada ne putuje, on preferira nemilosrdni raspored pun posla kao glumac,autor, di džej, TV voditelj…

Rollins je obišao svet kao takozvani “word artist”, kao frontmen punk bendova Rollins Band i Black Flag , ali i kao usamljeni putnik, u želji da ispuni svoju radoznalost, favorizujući manje lokale s putovanja po Nepalu, Šri Lanki, Sibiru, Severnoj Koreji, Južnom Sudanu i Iranu.

Volite kad zapucketa vinil? Henri Rolins u videu otkriva kako da vaše LP ploče traju duže

Henri Rolins je autor više od 30 knjiga, uključujući “Black Coffee Blues”, “Get in the Van”, “Roomanitarian and Broken Summers”. Dela “The travelogue series”,” A Grim Detail”, “A Dull Roar”dokumentuju Henrijeva putovanja kroz Aziju, Afriku, Bliski istok i Evropu.

Henri je istovremeno dobro poznat po svojim “emisijama koje govore”, koje su kombinacija političkog komentara, ličnih anegdota, humora, pa i ogorčenja, pop kulture, a sve to sa zdravom dozom skepticizma.

On se okušao i kao glumac u filmovima i serijama: “Zemlja snova, slika pokreta”, sporedni glumac; “Portlandija”, TV serija, gostujuća zvezda; “Sinovi anarhije”, TV serije, gostujuća zvezda koja se ponavlja; a u “He Never Died” kao glavni glumac.

Učestvovao je u više od 20 filmova, uključujući “Lost Highway”, “Bad Boys II”, “Heat”, “The Chase” i pozajmljivanje glasa za animiranu seriju “Američki tata”, “Vreme avanture” i druge.

Rolinsova pravila… Bivši frontmen benda Black Flag vodi turiste po Los Anđelesu

Priznat je TV voditelj emisija kao što su “10 Things You Don’t Know About”, “History Channel H2 series”,” Animal Underworld With Henry Rollins”, “National Geographic series”, “Born To Rage”, “National Geographic Explorer special”, a poznat je i kao voditelj radio emisije, KCRW 89,9, Los Anđeles, (2009-pa do danas), kao i radio emisije, “Harmonija u mojoj glavi”, 103.1 FM, Los Anđeles, (2004-2009).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime