Gile umoran od pandemije: Isključio sam se od medija, tamo je samo gomila užasa…

0
514
Oglasi
Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX
Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX

Lider rok grupe Električni orgazam Srđan Gojković Gile izjavio je da se nada da će se pandemija završiti pre nego što ta grupa snimi novi album.

– Jednostavno život ima različitih krivina, uspona i padova, tako da ja sve to oko izostanka koncerata doživljavam kao deo naše neminovnosti. Čovek se vremenom navikne da ne ide sve glatko u životu, pa se suočava sa različitim izazovima. Proći će i ovo… – rekao je Gojković za Tanjug.

Gile  je povodom izložbe “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)”, nedavno otvorene na Kalemegdanu Zorice Kojić i Dragana Ambrozića rekao da su četiri decenije od nastanka Novog talasa proletele jako brzo.

– Ne može ništa da zameni koncerte, ali divno je da se barem izložba organizovala, jer je “Paket aranžman” bio jedan veliki prasak i bljesak u Beogradu. Neke nove generacije imaju priliku da vide kakav je to prasak bio makar na fotografijama. Naravno, tehnologija je napredovala i potrebna su dva klika na tastaturi da neko uđe u priliku da sluša našu muziku iz tog doba – istakao je rok muzičar.

“Paket aranžman”, Šarlo akrobata, Haustor i Električni orgazam… 40 godina novog talasa uz 4 luksuzna vinila

On je kazao i da jubilej 40 godina postojanja Električnog orgazma nikako ne može da počne da se obeležava, jer se ovaj značajan rođendan se poklopio sa početkom pandemije, a i slavljenička turneja benda je već godinu dana na čekanju. Ipak, bend je zvanično objavio novi datum koncerta – 9. decembar u Kombank Dvorani.

– Ne mogu ništa da tvrdim na tu temu, jer ovo je već četvrti put da menjamo datum. Valjda više neće biti odlaganja. Sad sam spreman na sve, mada, konačno je krenula vakcinacija. Valjda će nas pandemija konačno pustiti na miru i pustiti da sviramo pred publikom – rekao je Gojković.

Tokom pandemije bend je bio i aktuelan, jer su članovi Električnog orgazma osmislili zanimljive “lyric” video spotove za mnoge pesme iz bogate karijere Takođe objavljena su i reizdanja prvih šest albuma grupe, i u planu je da se ceo katalog benda ponovo objavi pod okriljem diskografske kuće Croatia Records.

Ipak, još uvek Električni orgazam nije snimio novu pesmu, singl, spot, niti su počeli da snimaju novi studijski album.

– Iskreno, nadam se da će se pandemija završiti pre nego što mi snimimo novi album. Mi sada ne radimo ništa u bendu, ne viđamo se, nemamo probe. Samo se čujemo telefonom, svi smo u nekoj vrsti izolacije, dok ovo traje – naveo je on.

Električni orgazam dobitnik nagrade za “Trajne muzičke vrednosti”

Povodom 40 godina od kompilacije “Paket aranžman”, sada je remasterizovan taj album, izašao je i na vinilu. Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata su tada bili najbolji beogradski rok bendovi Novog talasa, a više nema Vlade Divljana ni Milana Mladenovića, Ivana Vdovića Vda, kao i bubnjara Orgazma čuvenog Gorana Čavajde Čavketa.

– Ovo je sve kao prava kuga, svako može da je zakači. Žao mi je svih kolega koji su izgubili tu bitku. Na neki način je to i bilo očekivano, kada je krenula tako opasna pandemija. Isto tako su mnogi drugi nastradali koji nisu javne ličnosti – naglasio je Gile.

Frontmen Elekltričnog orgazma iskreno kaže da preterano ne prati novu scenu.

– Skroz sam se isključio iz medija, jer tamo ima gomila užasa, tako da izbegavam. Na otvaranju izložbe na Kalemegdanu svirali su Šajzebiterlemon. Veoma su autentičan bend koji zapravo prati tu liniju kojoj smo i mi pripadali pre 40 godina. Drago mi je da Beograd i dalje može da izbaci jedan takav urbani sastav koji je zaista dobar – zaključio je Gojković.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime