Gibonni posle mnogo godina progovorio o Osmom putniku: Nisu verovali u nas, ali dali su nam ugovor za prvi album – jer smo bili dosadni

0
744
Oglasi
Gibonni/Photo: YouTube printscreen
Gibonni/Photo: YouTube printscreen

Splitski bend Osmi putnik, koga se s mnogo emocija i simpatija sećaju svi protagonisti rok scene osamdesetih, kao i slušaoci, sprema veliki povratak na scenu, s vrsnim vokalom za mikrofonom umesto Gibonnija – Đulijanom.

Đulijano Đanić tih osamdesetih bio je jednako dugokos i zakačen za žestoki zvuk, tek nešto mlađi od Gibonnija, čini se kao prilično prirodan izbor i logična zamena za jednog i jedinog Džibu.

OSMI PUTNIK ZATVARA KRUG… KULTNI BEND OBJAVIO ALBUM “ROCK’N’ROLL SE KUĆI VRATIO”

Ono što je u priči o Osmom putniku, otkad je početkom devedesetih Džibo postao Gionni i otisnuo se u samostalnu karijeru, bilo ključno, takvo i ostaje, a to su pesme i njihovi autori.

Snagu Džibonijevog autorstva stvarno je teško doseći, makar govorili i o pesmama koje je pisao kao adolescent.

Ipak, lepo je čuti da ekipa iz “Osmog putnika” još uvek ima želju nešto da kaže, a iznenadio je i sam Gibonni, inače uglavnom nesklon detaljnijim pričama o bendu svoje mladosti.

GIBONNI: STIDIM SE NEKIH PESAMA KOJE SAM NAPISAO, ALI KAJEM SE ŠTO JEDNU NISAM POTPISAO….

Džibo se prisetio koliko su se namučili dok su privoleli diskografsku kuću da uopšte objavio njihov prvenac “Ulična molitva”.

– Mislim da su oni nama dali ugovor jer smo bili dosadni! Bili smo dosadni u želji da se izborimo za sebe, to je bila neizdrživa upornost! Nije s njihove strane postojala luda vera, nego nisu mogli da izdrže! – smejao se Džiboni.

– Uz mene je bio prijatelj koji je bio spreman da ne ide u školu da bi sa mnom obilazio kancelarije, pravio mi društvo. Ostatak ekipe je vesti čekao kod kuće – prisetio se Gibonni događanja iz sredine osamdesetih.

Da početak nije bilo lagan, potvrdio je i gitarista benda Bojan Antolić Božo.

– Prva dva-tri puta smo se vratili praznih ruku. Imam jedan papir kod kuće na kojem piše – “Vaša muzika nije dovoljno kvalitetna”. Ali sledeći put nisu odoleli – ispričao je Antolić.

GIBONNI OTKRIO SVOJU MUZIČKU FILOZOFIJU: SVAKI ALBUM RADI KAO DA JE PRVI, A SVAKI KONCERT KAO DA JE POSLEDNJI…

Antolić se osvrnuo i na neočekivanu saradnju Osmog putnika s Đulijanom na čelu i Doris Dragović, koja je prvi put zapevala u hevi metal pesmi “Tajna”.

– Predlog je došao od producenta Stivija Vučkovića. Pitali smo Doris, a ja sam stvarno bio skeptičan hoće li ona to raditi. I ona je bila skeptična, moram priznati. Pesma joj se na prvu svidela, ali sam isto morao malo da je nagovaram. Doris je bila naša sudbina – ispričao je Antolić.

Osmi putnik/Photo: press promo
Osmi putnik/Photo: press promo

Osmi putnik na scenu se vraća s albumom “Rock’n’roll se kući vratio”, na kojem se nalaze najveći hitovi benda, ali u novom izdanju.

– Ovaj smo album planirali 10 do 15 godina. Oduvek sam hteo da snimim best of album sa starim pesmama Osmog putnika. Novi zvuk je malo drugačiji, malo se odmaknulo, ali pokušavamo da sledimo ono što smo i pre radili…

HL/Izvor: slobodnadalmacija.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime