Home»Muzika»Osmi putnik zatvara krug… Kultni bend objavio album “Rock’n’roll se kući vratio”

Osmi putnik zatvara krug… Kultni bend objavio album “Rock’n’roll se kući vratio”

5
Shares
Pinterest Google+
Osmi putnik/Photo: press promo
Osmi putnik/Photo: press promo

Grupa Osmi putnik predstavila je novi album – “Rock’n’roll se kući vratio”. Bend je osnovan davne 1985. godine, a svojim beskompromisnim stavom i žestokom energijom obeležio je hard rock scenu cele bivše Jugoslavije.

U današnjoj postavi ulogu pevača preuzeo je Giuliano Đanić i premda se na prvi pogled kombinacija heavy metalaca i pevača čiju je karijeru u najvećoj meri obeležila pop muzika možda čini nespojiva, u pitanju je pun pogodak.

Reč je o albumu koji je svojevrsna kompilacija najvećih hitova Osmog putnika s njihovih prethodnih pet albuma, ali sve pesme su ponovo odsvirane i snimljene. Album sadrži četrnaest pesama na CD izdanju plus jednu bonus pesmu “Nada” koja je ujedno i sasvim nova i nikad objavljena. Trake su snimljene u periodu lockdowna kroz 2020. i 2021. godinu u splitskom studiju Deva pod palicom Dade Marušića, dok je mix, mastering i produkciju odradio Goran Martinac u Croatia Records studiju.  Atraktivno likovno oblikovanje potpisuje Dean Bakota.

Album je najavio singl i spot “Tajna”, ekskluzivni duet hard rock benda i hrvatske muzičke dive Doris Dragović, koja je na ovom projektu pokazala jedno skriveno rokersko lice. Vest o tako moćnoj i neočekivanoj sinergiji već je i pre samog izlaska spota uzburkala maštu, ne samo fanova ovih izvođača, nego kompletne regionalne rock i pop scene. Eksplozivnim notama kompozitora Bojana Bože Antolića, “Tajna” uranja u alhemijski svet ljubavnih stihova autorke Ivane Antolić.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Singlom i spotom za pesmu "Kruna" grupa Mamut najavila debi album "Nihilist"

Next post

Ovo se čekalo dugo i nestrpljivo... Objavljen novi trejler za film "Betmen" - pogledan je već 10 miliona puta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *