Gibonni: Stidim se nekih pesama koje sam napisao, ali kajem se što jednu nisam potpisao….

0
135
Gibonni/ Photo: Vedran Metelko (promo, Dallas Records)
Gibonni/ Photo: Vedran Metelko (promo, Dallas Records)

Zlatan Stipišić Gibonni radi punom parom, a fanovima je “poklonio” spot za pesmu “Lažne fotografije”, koja se nalazi na novom albuma “U po’ ure”. I ovu numeru fanovi su ocenili kao perfektnu, međutim, čuveni kantautor je priznao da je imao poteškoća početkom devedesetih, te da se stideo nekih pesama koje je u karijeri napisao.

To je ispričao u razgovoru s moderatorom Ivanom Anićem na prošlonedeljnom “Pričiginu”. Džiboni je naveo kako ga je početkom 90-ih godina finansijski izdržavala supruga Sanja Stipišić, prenosi Slobodna Dalmacija.

GIBONNI OTKRIO SVOJU MUZIČKU FILOZOFIJU: SVAKI ALBUM RADI KAO DA JE PRVI, A SVAKI KONCERT KAO DA JE POSLEDNJI…

On je odlučio da piše pesme za pesmom, i to mahom za druge izvođače.

– Ja sam muškarac, Dalmatinac, ako me razumete šta hoću da kažem… Nisam mogao da pustim da ja ne platim neke račune... – rekao je Džiboni.

Pesme koje se svakako ne stidi je “Zašto praviš slona od mene”, koju je napisao za Dina Dvornika, i žao što je nije potpisao. Kako je objasnio, osećao se da “izdaje svoje”, budući da je tada negovao imidž “polu-heavi metalca”.

Džiboni je naveo da su za njega Dino Dvornik i ostali kojima je pisao pesme bili “drugi univerzum” i da ih gledao kako se voze u skupocenim autobilima.

– Ja sam istovremeno mislio hoću li imati da platim još jednu kavu, ako neko naleti i sedne sa mnom… – rekao je Džiboni, a prenosi 24sata.hr.

Pogledajte spot za pesme “Lažne fotografije”:

HL/Izvor: 24sata.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime