“Filmski stereotipi”, film Matije Novakovića osvojio Grand pri Restlfesta

0
277
Oglasi

Numerom “Topolska 18” u izvođenju glumice Snežane Savić završen je prvi Festival filma i video radova Restlfest, koji se održavao od 7. do 10. novembra 2016. godine u Kulturnom centru “Čukarica”.

Photo: Promo
Photo: Promo

Žiri u sastavu: reditelj i glumac Milan Jelić, direktor fotografije Đorđe Nikolić i filmski producent Zoran Janković, odlučio je da od 25 filmova, koliko je prikazano u takmičarskom delu Restlfesta, glavna nagrada, Grand pri Restlfest, pripadne filmu autora Matije Novakovića “Filmski stereotipi”.

Nagradu “Belo vrelo” za najbolji dokumentarni film dobio je film Ljiljane Prvulović  “Intramuros – jedna obična priča” a za najbolji igrani film proglašeno je ostvarenje Aleksandra  Jovanovića Ćute “Antička planinska gozba”.

Povelju “Banova školjka” po oceni žirija dobili su: za najbolju režiju reditelji Milan Nikolić za film “Ciglana trudbenik” i Đorđe Traživuk za film “Bakovi sa zmijanja”, za najbolju autorsku muziku film Branka Cvjetinovića “Kameno lice”,  za najbolju kameru film Predraga Mišića “Wolfmaster”, za najbolju montažu povelju je dobio film “Srpsko selo” Andreja Maričića i za najbolju animaciju film “Rainy spring on the river Sava” autora Save Nikolića.

Veče je završeno hitovima iz popularnih domaćih filmova i serija, koje i danas sve generacije rado slušaju: “Zaboravljeni”, “A, sad adio”, “Odlazim, a volim te”, “Bolji život”…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime