TO JE TO, LEGENDO… Otišao Koen, ostala je muzika

0
289
Oglasi

Kanadski pevač Leonard Koen preminuo u svom domu u 82. godini, navodi se u saopštenju na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici a koje su preneli brojni svetski mediji.

koen

– Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je legendarni pesnik, kantautor i umetnik Leonard Koen preminuo. Izgubili smo jednog od najcenjenijih vizionara muzike – navodi se u saopštenju.

Uzrok  Koenove smrti nije naveden već samo da će komemoracija biti održana u Los Anđelesu tokom narednih dana, kao i da porodica moli za privatnost.

[accordion title=’Koenovih 10 najboljih pesama po izboru magazina The Guardian ‘]

Leonard Koen/ Photo: Facebook @leonardcohen
Leonard Koen/ Photo: Facebook @leonardcohen

10 najboljih pesma Leonarda Koena po izboru magazina The Guardian:

Suzanne

So Long Marianne

Bird on the Wire

Famous Blue Raincoat

Dance Me to the End of Love

Hallelujah

I’m Your Man

Tower of Song

The Future

Almost Like the Blues[/accordion]

– Moj otac je otišao mirno, u svojoj kući u Los Anđelesu. Drago nam je da je pred smrt bio siguran da je završio jednu od svojih najboljih ploča. Do poslednjeg trenutka je pisao, i koristio svoj jedinstveni smisao za humor – saopštio je Adam Koen, sin muzičara.

Leonard Koen/ Photo: Facebook @leonardcohen
Leonard Koen/ Photo: Facebook @leonardcohen

Leonard Koen rođen je u Montrealu 1934. godine, a neki od njegovih najvećih hitova su “Suzanne”, “I’m Your Man” i “Hallelujah” koja je objavljena 1984. godine i doživela više od 300 obrada. Prošlog meseca objavio je svoj 14. album nazvan “You Want it Darker”.

U nedavnom intervjuu koji je dao za “Njujorker” Koen je izjavio – Spreman sam da umrem. Nadam se da nije previše neprijatno. To je to od mene. Velika je promena blizina smrti. Ja sam uredan momak i volim da dovršim stvari koje sam započeo.

Njegov fatalistički ton u intervjuu najverovatnije je, kako je pisao američki magazin, rezultat gubitka njegove ljubavi i muze Marijane Ilen Jensen koja je preminula ovog leta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime