Festival Uhvati film raspisao konkurs za kratkometražne filmove

0
412
Uhvati film
Uhvati film/ Photo: Maja Tomić
Oglasi

Konkurs za filmove za 21. Međunarodni filmski festival Uhvati film, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 10. aprila 2023. godine, saopštili su organizatori.

Filmovi treba da imaju makar jednog aktera osobu sa invaliditetom (nije nužno da film govori o invaliditetu), podstiču na razmišljanje, pokreću promene, ali ujedno da budu, inovativni i filmski kvalitetni.

U selekciju ulaze samo ostvarenja do 30 minuta, najmanje DVD kvaliteta, koja imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku.

Konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja Uhvati filma.

Stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektovaće filmove za Uhvati film Novi Sad, koji će ući u uži izbor za prikazivanje na Uhvati film izdanjima u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Prijavi film za 21. Uhvati film!📽

Imaš film do 30 minuta, u kojem je makar jedan akter/ka osoba sa invaliditetom, film…

Posted by Filmski festival “Uhvati film” Novi Sad on Friday, February 10, 2023

Postoji mogućnost da filmovi, budu izabrani i za druge dodatne programe Uhvati film brenda: edukacije po školama, projekcije namenjene deci i filmske karavane duž regiona.

Festival je dobitnik nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola.

Upravo zato, Uhvati film 2023. održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu.

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime