Fanovi pokrenuli kampanju na društvenim mrežama: Hoćemo AC/DC na prvom mestu Božićne top liste…

0
274
AC/DC/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Fanovi benda AC/DC u Velikoj Britaniji pokrenuli su novu kampanju kako bi doveli ove legende do prvog mesta na Božićnim top listama.

Još 2013. godine pokrenuta je kampanja na “AC/DC We Salute You” Facebook stranici kako bi se pesma “Highway to Hell” podigla na prvo mesto i obeležila 50. godišnjicu postojanja benda AC/DC.

Povratak u velikom stilu… AC/DC posle 7 godina održali prvi nastup uživo

“Highway to Hell” prodat je u nešto više od 43.000 kopija i na kraju se plasirao na četvrto mesto I tako doneo AC/DC-u njihov prvi singl u koji se našao u top 10 u Velikoj Britaniji. Njihov prethodni najviši plasman bio je na 12. mestu 1988. godine s pesmom “Heatseeker”.

Tačno deset godina kasnije, ljudi iza “AC/DC We Salute You” stranice objavili su da pokreću novu kampanju kako bi pokušali da AC/DC dovedu tri mesta više na Božićnim listama i tako obeleže njihovu 50. godišnjicu.

Brajan Džonson dobio statuu od plavog kamena na mestu gde je održao prvi koncert kao član AC/DC…

Lansirajući svoju kampanju tokom vikenda, “AC/DC We Salute You” su napisali:

– 2013. godine svi smo se okupili da proslavimo 40 godina AC/DC-a tako što smo im dali njihov najviši plasman na britanskim top listama… “Highway To Hell” na četvrtom mestu… pa, sada biramo još jednu pesmu, pa hajde da vidimo možemo li da dobijemo još 3 mesta više za njihovu 50. godišnjicu. Da li ste za? Ako jeste, pridružite se grupi i pozovite prijatelje!

Postoji i javna grupa “AC/DC for Christmas No.1”, koja je skupila skoro 1.000 članova za 24 sata.

Organizatori još nisu objavili koja će pesma biti uključena u kampanju, međutim, “Thunderstruck”, “Touch Too Much”, “Back in Black”, “Mistress for Christmas” i “Hells Bells” su među predlozima fanova.

Igi Pop: Nudili su mi da budem pevač AC/DC, morao sam da odbijem…

Još 2009. godine, pesma “Killing in the Name” benda Rage Against The Machine osvojila je prvo mesto na Božićnim top listama u Velikoj Britaniji posle uspešne kampanje Džona Mortera i Trejsi Hejden.

Posle sedam dugih godina pauze, AC/DC su se vratili na scenu na Power Trip festivalu u Kaliforniji u oktobru, a fanovi se sada nadaju će bend održati još koncerata tokom 2024. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime