Facebook greškom blokira vesti o pandemiji korona virusa… Kriva je – veštačka inteligencija?

0
251
Oglasi
Mark Zakerberg/Photo: facebook@Mark Zuckerberg
Mark Zakerberg/Photo: facebook@Mark Zuckerberg

U utorak je više korisnika Facebooka izvestilo na Twitteru da nisu mogli da objavljuju članke sa određenih informativnih portala, uključujući Business Insider, BuzzFeed, The Atlantic i Times of Israel. Nije jasno tačno šta je pošlo naopako, a Facebook nije odgovorio na zahtev za komentarom.

Suočavajući se s rastućom pandemijom COVID-19, Facebook je poslao mnoge svoje moderatore sadržaja kući rekavši da će se umesto toga više oslanjati na automatizirani softver.

Aleks Stamos, ogorčeni bivši izvršni direktor Facebooka, za Business Insider nagađa ko je za to kriv:

“Izgleda da pravilo protiv spama na FB-u postaje teško”, napisao je na Twitteru. “Facebook je juče poslao kući moderatore sadržaja koji uglavnom ne mogu da rade (od kuće) zbog obaveza koje je kompanija preuzela. Možda ćemo videti početak učenja veštačke inteligencije s delimičnim ljudskom nadzorom”.

 

Facebook je negirao da je bug povezan s bilo kakvim promenama radne snage na mestu moderatora sadržaja.

U tvitu je potpredsednik integriteta (VP Intergrity) Gaj Rozen rekao: “Radimo na tome – ovo je greška u sistemu protiv neželjene pošte, ne tiče se promena u sektoru radne snage moderatora sadržaja. U toku smo ispravljanja i vraćanja natrag tih postova”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime