“Džoker” koristi sva sredstva da o njemu priča…  Za soundtrack korišćena pesma osuđenog pedofila Gerija Glitera

0
451
Oglasi
Džoker/Photo: YouTube printscreen
Džoker/Photo: YouTube printscreen

“Džoker” je u poslednje vrijeme magnet za kontroverze, a na red je došla još jedna, ovog puta muzička. Naime, za sountrack film iskorišćena je pesma “Rock and Roll Part 2” Gerija Glitera, koji je pre četiri godine osuđen na šesnaest godina zatvora zbog pedofilije.

Poslednjih nedelja “Džoker” iskače kao iz frižidera i postao je instant hit. Nedavno je osvojio Zlatnog lava u Veneciji, a već je zaradio silnemilione. Ipak, sada je pod lupom zbog korištenja hita iz 1972. godine “Rock and Roll Part 2”, koji se prikazuje u scenama filma kada se Hoakin Finiks transformiše u DC-ovog negativca, plešući stepenicama.

Geri Gliter, pravog imena Pol Gad, uživao je u zapaženom uspehu sedamdesetih i osamdesetih kao zvezda britanske glam rock scene. Do sloma njegove muzilke karijere došlo je krajem devedesetih kada je uhapšen zbog skidanja dečje pornografije. Njegove nastrane sklonosti evoluirale su pre četiri godine kada je optužen zbog pokušaja silovanja, zbog četiri nedolična napada i zbog seksa s devojkom, koja je imala manje od trinaest godina. Sve to, “osiguralo” mu je 16 godina zatvora. Uprkosč tome, negova pjesma našla se u najvećem filmskom hitu ove godine. Slučajno? Teško.

HL/Izvor: muzika.hr

 

 

 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime