Džo Bajden imenovao Lejdi Gagu i Džordža Klunija u predsednički odbor za umetnost i humanističke nauke

0
264
Lejdi Gaga - Top Gun: Maverick/press promoo
Oglasi

Prema saopštenju Bele kuće, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden imenovao je 24 stručne osobe u predsednički odbor za umetnost i humanističke nauke.

Predsednik Amerike Džo Bajden traži da se smanje cene ulaznica za koncerte…

Odbor za umetnost i humanističke nauke osnovan je 1982. godine, a sastoji se od članova javnih ustanova, uključujući čelnike saveznih agencija, i javnih osoba, uključujući istaknute umetnike, naučnike i filantrope. Sve njih imenuje predsednik. Odbor je osnovan kako bi “savetovao predsednika o kulturnoj politici, angažmanu privatnog sektora, i drugim nastojanjima za povećanje savezne podrške umetnosti, humanističkim naukama kao i muzejskim i bibliotekarskim uslugama”, navodi se u saopštenju za javnost.

Misteriozni znak na grudima Lejdi Gage dok je pevala američku himnu na inauguraciji Bajdena…

Predsednik Bajden imenovao je tako poznatu pevačicu Lejdi Gagu i proslavljenog potorišnog, televizijskog i flmskog producenta Brusa Koena za kopredsednike i pozvao još 22 druge osobe u članstvo, uključujući slavnog glumca Džordža Klunija, Džona Batista, prošlogodišnjeg dobitnika pet Gramm nagrada, uključujući i Grammy za album godine “We Are”,Troja Kotsura, prvog gluvonemog glumca koji je osvojio Oskara za ulogu u filmu “CODA”, tv producentkinju i koautorku tv serije “Prijatelji” Martu Kaufman, kao i Konstans Mekerol, Filipa J Deloriju, Anđeliku Garciju, Dženifer Garner, Noru Halpern, Stiva Israela, Riki Kiršner, Keti Megrat, Loru Pen, Amandu Pinbodipakiju, Arnolda Rampersada, Šondu Rajms, Kimberli Ričter Širli, Horacija Sieru, Anu Dever Smit, Džoa Volša, Keri Vošington i Polin Ju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime