Home»Muzika»Misteriozni znak na grudima Lejdi Gage dok je pevala američku himnu na inauguraciji Bajdena…

Misteriozni znak na grudima Lejdi Gage dok je pevala američku himnu na inauguraciji Bajdena…

4
Shares
Pinterest Google+
Lejdi Gaga/Photo: YouTube printscreen
Lejdi Gaga/Photo: YouTube printscreen

Nije bilo dovoljno što je u centru pažnje zbog toga što je pevala američku himnu na inauguraciji Džoa Bajdena, Lejdi Gaga našla je još jedan način da skrene pažnju na sebe.

Ona je, naime, tokom nastupa nosila veliki zlatni broš u obliku ptice, a njegovo značenje izazvalo je različite komentare.

Gaga i tviteraši imaju dijametralno suprotna tumačenja.

Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye… Pogledajte opasno dobar spot kojim je Džimi Kimel ispratio Donalda Trampa u zaborav

Na mreži se povela prava polemika, a najprisutnije je mišljenje da broš ima zapanjujuću sličnost sa s pticom rugalicom iz franšize “Igre gladi”.

Postoji, međutim, jedan problem u tom objašnjenju. Rugalice su stvorene kao rezultat neuspeha autoritatarnog režima. Stoga, podrugljiv broš protagonistkinje “Hunger Games” Katnis Everdin zapravo je znak pobune protiv Kapitola. A ne pohvala vladine moći.

“Nedostaje nam jedna od naših ptica rugalica, da li je neko video?” tvitovano je sa službenog naloga “Hunger Games”. A internet se složio: ovo je definitivno izgledalo poput rugalice, odgovarali su.

Gaga je, međutim, htela da postigne nešto sasvim drugo. Njeno tumačenje seže u biblijska vremena, kada je prema hrišćanskom verovanju Bog poslao Noi goluba s maslinovom grančicom kao poruku mira i oproštaja.

“Golubica koja nosi maslinovu grančicu”, napisala je pevačica. “Kiša na meni”, piše u naslovu fotografije na kojoj je prikazan broš. “Da se svi pomirimo jedni s drugima.”

 

Sam broš bio je deo modne kolekcije Schiaparelli, koja se sastojala od jednostavne crne jakne s grimiznom suknjom. Danijel Rozberi, modni dizajner, podijelio je skice komada, uključujući i “sporni” broš. “Predimenzionirani zlatni golub mira, broš”, naškrabao je pored elegantnog dizajna.

HL/latimes.com

Previous post

Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye... Pogledajte opasno dobar spot kojim je Džimi Kimel ispratio Donalda Trampa u zaborav

Next post

Rosi fest od 24. januara do 2. februara u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *