Džejmsu Kameronu dosta polemike, snima specijal kako bi dokazao da je u “Titaniku” Džek morao da umre…

0
451
Titanik/ Photo: movie promo
Oglasi

Da li je Džek Doson (koga igra Leonardo Dikaprio) bespotrebno umro u filmu “Titanik” kada je odlučio da se ne popne na drvena vrata sa svojom voljenom Rouz (Кejt Vinslet)?

Obožavaoci su dugo raspravljali o tome da li se Džek mogao popeti na drvena vrata i potencijalno spasiti od dramatičnog hipotermičnog utapanja nakon što je brod potonuo.

Da su se Džek i Rouz setili jedne jednostavne stvari i on bi preživeo brodolom Titanika

Umoran od beskrajne debate, režiser filma, Džejms Кameron, odlučio je da pruži konačan odgovor.

Na turneji na kojoj promoviše svoj novi film”Avatar: Put vode”, Кameron je sve podsetio da je uvek govorio da je Džek morao da umre zbog drame. Na kraju krajeva, to su Romeo i Julija u severnom Atlantiku.

Ali sada je Кameron rekao za Toronto Sun da je napravio naučnu studiju kako bi dokazao „jednom i zauvek” da Džek ne bi preživeo čak ni da se podigao na plutajuća vrata.

O NE, OPET “TITANIK”… Kameron snima dokumentarac o svim greškama koje ne napravio u filmu

– Napravili smo naučnu studiju kako bismo celu ovu stvar penzionisali i jednom zauvek zabili kolac u njeno srce – rekao je Кameron.

– Uradili smo temeljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao splav iz filma, i uradićemo mali specijal o njemu koji izlazi u februaru.

Test je tekao ovako:

– Uzeli smo dvoje kaskadera koji su bili iste telesne mase Кejt i Leo, stavili smo senzore svuda po njima i unutar njih, a onda ih pustili da uđu u ledenu vodu i testirali da vidimo da li su mogli da prežive raznim metodama. Odgovor je glasio – nije bilo šanse da oboje prežive. Samo jedan je mogao da preživi.

Taj zaključak se razlikuje od onog do kojeg je došla televizijska emisija MithBusters, koja je pokušala istu vrstu testiranja još 2012. Njihov zaključak:

– Uz sve što smo naučili, mislim da je Džekova smrt bila nepotrebna – zaključio je kovoditelj Džejmi Hajnman.

Kejt Vinslet o saradnji s Džejmsom Kameronom, 26 godina posle “Titanika”: Nismo više isti ljudi, u “Avataru 2” sam pobedila sebe

Naravno, sve to zapravo i nije bitno, pošto je Кameron kontrolisao priču i imao drugačiju viziju. Po njegovom mišljenju, Džek je „trebalo da umre“.

– To je film o ljubavi i žrtvi i smrtnosti. Ljubav se meri žrtvom – rekao je Кameron.

On se nada da će nakon februarskog specijala Nationalne geografije, zajedno sa ponovnim 4К bioskopskim izdanjem “Titanika”, debata konačno utihnuti.

– Možda, posle 25 godina, više neću morati da se bavim ovim pitanjem – našalio se.

HL/Izvor: deadline.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime