Dva mančesterska rok heroja spremaju zajednički album…

0
152
Liam Galager i Džon Skvajer screenshot John Squire’s Instagram
Oglasi

Dva čuvena muzičara iz Mančestera – Liam Galager iz Oasis i Džon Skvajer iz The Stone Roses, potvrdili su da će objaviti zajednički album.

Iako svi detalji nisu objavljeni, dvojac je otkrio da će prvi singl pod nazivom “Just Another Rainbow” stići 5. januara.

Nema više Stone Rosesa… Definitivan kraj za jedan veliki bend

Iako se Galager i Skvajer poznaju od 1989. a prethodno su zajedno napisali “Love Me and Leave Me” za Skvajerov bend The Seahorses, projekat nije došao u fokus sve dok se lider The Stone Roses nije pridružio Galageru na pozornici za “Champagne Supernova” u njegovom solo nastupu u Knebworth Parku 2022.

Liam Galager (opet) o okupljanju Oasis: Neću da zovem Noela, on je svog mlađeg brata gurnuo pod autobus…

Ubrzo nakon toga, Skvajer je poslao Galageru početnu seriju pesama i duo je počeo da sarađiuje ​​na daljinu. Referentne tačke ovog projekta zacrtane sua to su: Džimi Hendriks, The Sex Pistols, Faces, Bob Marli i The Bee Gees.

Liam Galager vs. Bono: U2 nije rock’n’roll bend!

Kako bi započeo snimanje projekta, Galager je otišao u Skvajerov studio u Maklsfildu, gde je snimao vokale. Zatim je duo otišao u Los Anđeles na tri nedelje sesije sa producentima Gregom Kurstinom i Džoijem Varonkerom (Beck, REM, Atoms for Peace).

O svojoj saradnji objavili su i kratak video tizer.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime