Duran Duran objavili novi singl, saradnju sa Nilom Rodžersom i bivšim članom Endijem Tjlorom

0
169
Duran Duran/Photo: promo
Oglasi

Duran Duran su objavili svoj najnoviji singl, ‘Black Moonlight’, na kom su sarađivali sa Nilom Rodžersom i bivšim članom benda Endijem Tejlorom.

Ova pesma je druga od tri originalne numere koje je bend napisao za svoj novi album inspirisan praznikom Noći veštica, uglavnom sastavljen od obrada, pod nazivom ‘Danse Macabre’. Na ovoj pesmi ponovo sarađuju sa Rodžersom, dugogodišnjim prijateljem i čestim saradnikom benda. Rodžers je ranije producirao Duran Duran album iz 1986. godine, ‘Notorious’. Ova pesma dolazi nakon singla istog imena koji najavljuje album.

Govoreći o novom singlu u saopštenju za medije, klavijaturista Nik Rouds je rekao:

– Nil je čudo prirode. Kad uđemo u prostoriju i počnemo da sviramo, dogodi se magija. Nil uvek kaže da je CHIC njegov prvi bend, a Duran Duran drugi. Tematski, lično preferiram mesec umesto sunca. Simon je uzeo tu ideju i razradio je.

Duran Duran singlom “Danse Macabre” najavili istoimeni album za koji je inspiracija bio – Halloween. I ima – 13 pesama

Frontmen benda, Sajmon Le Bon, je dodao:

– ‘Black Moonlight’ je klasična saradnja između Duran Durana i Nila Rodžersa. Kad je Nil počeo da svira gitaru u studiju, zaista je inspirisao sve svojim rifom, i pesma se nekako sama napisala.

Nil Rodžers/Photo: YouTube printscreen

Bivši gitarista Duran Durana, Endi Tejlor, takođe je prisutan na pesmi. Nedavno je otkrio da je razlog zbog kojeg je napustio Duran Durana bio “kreativane”, a ne lične prirode.

Tejlor je svirao sa Duran Duranom povremeno od 1980. do 2006. godine, i trebalo je da se ponovo pridruži bendu prošle godine kada su primljeni u Kuću slavnih, ali komplikacije u njegovom lečenju raka prostate u četvrtom stadijumu metastaze su ga sprečile da prisustvuje tom događaju.

‘Danse Macabre’ će biti objavljen 27. oktobra putem izdavačke kuće Tape Modern preko BMG-a. Album će sadržati miks novih originalnih pesama, prerada pesama iz opusa benda i obrada.

Endi Tejlor Duran Duran/Photo: YouTube screenshot

Govoreći o albumu, Rouds je otkrio:

– Ideja je nastala nakon koncerta koji smo odsvirali u Las Vegasu 31. oktobra 2022. godine. Odlučili smo da iskoristimo taj trenutak kako bismo stvorili jedinstven, poseban događaj… Neodoljivo nas privlači korišćenje veličanstvenih gotičkih vizuala uz mračni zvučni zapis horora i humora.

Bivši pevač Spandau Ballet sve šokirao priznanjem: Više bih voleo da sam bio pevač Duran Duran

Nastavio je:

– To veče nas je inspirisalo da istražimo dalje i napravimo album, koristeći Noć veštica kao ključnu temu. Album je prošao kroz čist, organski proces, i ne samo da je napravljen brže nego bilo šta od našeg prvog albuma, već je rezultirao nečim što nijedan od nas nije mogao da predvidi. Emocija, raspoloženje, stil i stav su uvek bili u srži Duran Durana, tražimo svetlost u tami i tamu u svetlu, i osećam da smo na neki način uhvatili suštinu svega toga u ovom projektu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime