Duran Duran singlom “Danse Macabre” najavili istoimeni album za koji je inspiracija bio – Halloween. I ima – 13 pesama

0
182
Duran Duran/Photo: promo
Oglasi

Duran Duran najavili su svoj šesnaesti studijski album “Danse Macabre” koji će svetlo dana ugledati 27. oktobra. Album je inspirisan Halloweenom, a sastojaće se od “prigodnih” jezivih pjesama.

“Danse Macabre” imaće, naravno, 13 pesama, među kojima će se naći tri originalne pesme i desetak obrada već objavljenih numera. Prvi singl s izdanja već je izašao i nosi ime albuma.

Endi Tejlor kaže da mu je novi lek za rak produžio život za 5 godina…

Duran Duran obradili su, između ostalih, “Bury A Friend” Bili Ajliš, “Psycho Killer” Talking Headsa i “Paint It Black” Rolling Stonesa. Osim toga, na svoje je šesnaesto izdanje doveli su i goste od kojih se ističu Nil Rodžers i Viktorjia De Anđelis iz Maneskina koja se pojavljuje na pesmi “Psycho Killer”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duran Duran (@duranduran)

Frontmen Sajmon Le Bon o albumu je izjavio:

– Radi se o ludom Halloween partyju. Trebalo bi da bude zabavno.

Duran Duran obradili pesmu “Five Years” Dejvida Bouvija, Sajmon LeBon se raspekmezio

Na njega se nastavio klavijaturista, Nik Roudsd, koji je pojasnio da je album inspirisan njihovim prošlogodišnjim koncertom održanim za Halloween u Las Vegasu:

– Odlučili smo da iskoristimo trenutak za stvaranje jedinstvenog, posebnog događaja. Bilo je jednostavno neodoljivo koristiti veličanstvene gotičke vizuale uz mračni soundtrack horora i humora. To veče u Vegasu nas je inspiriralo da dalje istražujemo i napravimo album, koristeći Noć veštica kao ključnu temu.

Basist benda Džon Tejlor predstavio je “Danse Macabre” kao odličan uvid u “ličnost” benda.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime