Kantautor Masa Mor objavio album “Poseban ReMix FoBiJa” sa – 100 pesama

0
248
Masa Mor/Photo: Davor Vrcelj
Oglasi

Pesnik i muzičar Masa Mor (Aleksandar Samardžija), objavio je ačbum na kojem ima čak – 100 pesama.

On to ovako objašnjava:

– Posle dugotrajne analize tržišta, odabira pesama i “vaganja” oko količine istih, odlučio sam se za komercijalno najgoru prezentaciju svog albuma “Poseban ReMix FoBiJa”. Dakle, album ima definitivno 100 pesama, manje bi bilo “sakaćenje” dela. Prosečan tajming slušanja pesme, u današnje vrijeme, je 1:20 minuta, a albumi koji imaju i samo 10 pesama vrlo teško bivaju odslušani do kraja – kaže Masa Mor i dodaje:

Masa Mor/Photo: Danijel Ilic

– Međutim, zlu se ne treba prilagođavati, nego ga ignorisati, ili boriti se protiv njega. Ovo drugo činim u svim svojim pesmama. Ovaj album se ne može poslušati u jednom dahu (čak ni ako ste iskusni ronilac), već se mora dosta CO2 osloboditi (Greta Tunberg). Ovo je namenjeno samo žestokim fanovima, i onima koji će to postati ako odslušaju pažljivo pet sati ovoga albuma.

Sarajevska grupa Major objavila novi singl… Ako smete, probajte “Krvave kokice”

Masa Mor je Sarajlija, bio je osnivač i kompletan autor sarajevske grupe Major, koja je 1989. godine snimila album “Son late zigi daj”, a do današnjeg dana je Major sposoban da napuni gotovo svaki prostor u Sarajevu, što i čine skoro svakog leta. Pamti se pesma “Stranac u svome plemenu”, ali i kompletan opus ovog benda.

Masa svira sam po celoj EU, u manjim klubovima. Do 2023. godine objavio je 25 samostalnih CD izdanja, i dve knjige: “Stranac u svome plemenu” – proza i pesme, 2013. i “STIH I JA” – knjigu pesama, 2019. godine.

Poslušajte dve pesme koje će vas možda zagolicati da preslušate svh 100…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime