Drhtiš i gledaš, ne trepćeš… Zašto je ova HBO serija “hipnotisala” gledaoce širom sveta?

0
388
30 coins , promo
Oglasi

Najgledanija serija na HBO platformi popularna je širom sveta, a stigla je na ovaj servis pre malo više od mesec dana. Reč je o španskoj horor seriji “30 Coins” (u originalu 30 Monedas) kreatora Aleksa de la Iglesije.

Prema podacima analitičkog sajta FlixPatrol, “30 Coins” je trenutno najgledanija serija na HBO širom sveta, dok se u Srbiji nalazi na četvrtom mestu.

Oo je najbolji horor svih vremena… barem tako tvrde kritičari sa sajta Rotten Tomatoes

U prvoj sezoni popularne španske serije upoznali smo se s sveštenikom Manuelom Vergarom, bivšim zatvorenikom i egzorcistom, koga je crkva proterala u udaljeno špansko selo Pedraza.

Vergara se nada da će tamo uspeti da zaboravi na svoju mračnu prošlost, ali nakon što selo počnu da napadaju natprirodne sile, on se uz pomoć meštana baca u istraživanje misterioznog srebrnjaka koji stoji iza svih problema.

Kakva je to serija koja je srušila streaming servis HBO Max i ima 98% na Rotten Tomatoes?

U nastavku slede spojleri

Vergara kasnije saznaje da je misteriozni srebrnjak jedan od 30 srebrnjaka zbog kojih je Juda Iskariotski izdao Isusa. Satanistički kult koristi ove srebrnjake kako bi stvorio pakao na Zemlji.

U poslednjoj epizodi prve sezone Vergara se žrtvovao kako bi zaustavio apokalipsu, ali u trejleru za novu sezonu vidimo da se trenutno nalazi u paklu, gde se bori protiv demona iz svoje prošlosti.

30 coins , promo

U isto vreme, Angel, jedan od vođa kulta, u Njujorku pokušava da sastavi novi tim koji želi da zauvek uništiti planetu.

Glavne uloge u seriji igraju Eduard Fernandez, Megan Montaner, Migel Angel Silvestre, Manolo Solo, Pepon Nieto i Kozimo Fusko, a u drugoj sezoni im se pridružuju Pol Điamati, Karlos Bardem, Najva Nimri i Manuel Burke.

Mnogi kritičari su pohvalili “30 Coins” i nazvali ga “katoličkom verzijom kosmičkih horora Vilijama Houpa Hodžsona i H. F. Lavkrafta”. Pritom, serija na portalu Rotten Tomatoes trenutno ima ocenu 91%.

Fanovi na Rotten Tomatoes odabrali najbolje filmove u proteklih 25 godina… baš diskutabilan izbor…

Isto tako, brojni gledaoci izrazili su svoje oduševljenje na društvenim mrežama.

“Ovo je jedna od najboljih horor serija svih vremena. Svrstao bih je uz klasike kao što su Riget, American Gothic, prve dve sezone Američke horor priče, Hannibal i Carnivale”, napisao je jedan gledalac.

“Svidela mi se serija! Koncept je sjajan, a priča je dosledna pa sam mogao da pratmi šta se događa. Gluma je isto sjajna, a produkcija je vrhunska”, dodao je drugi.

“Ovo morate da pogledate”, “Zašto nito ne priča o ovoj seriji?”, “Ovo je mešavina Lavkrafta i Da Vinčijevog koda”, samo su neki od komentara.

Pogledajte trejler za “30 coins”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime