Bend Garage in July objavio svoje prvo live izdanje “Štala!”…

0
369
Garage in July/Photo PARTWISH
Oglasi

Posle duže sviračke pauze i pojačani novim bubnjarem Krešimirom Oreškim, Garage in July su se vratili live izdanjem i koncertom u Zagrebu.

Trajna fascinacija garažnim rock’n’rollom i bluesom, na ovom izdanju pokazuje svoje pravo lice. To je manija i začaranost. Urlici, znoj, grebanje i režanje gitara i ritam sekcija koja kuca iznutra i pumpa krv, vijugajući pritom kroz močvare i šume Baranje i Misisipija.

Sve neizrecivo, sve dubine i visine ljudskog duha, stanu u tih par akorda. Pati Smit je rekla kako su to tri akorda i snaga celog svijeta. Možda nije baš snaga celog svijeta, ali to je snaga benda, snaga prijateljstva.

Garage in July – Štala! – cover

“Štala” je snimljena na nastupu benda na Blues-Rock Festivalu u Osijeku u klubu Epic 21. oktobra. 2023. godine. Tonski majstor i snimatelj je Josip Slamek, dok miks i produkciju potpisuje sam bend. Na albumu se nalazi 10 pesama.

Fotografija na naslovnici delo je muzičkog kritičara Vladimira Horvata Horvija. Na fotografiji su dragi prijatelji benda kojima je ovo izdanje i posvećeno.

Live album “Štala!” je na svim digitalnim platformama, a bend je svoje prvo live izdanje proslavio šrošle subote svirkom u Kulturnom Centru Multimedija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime