Don’t f#ck with my funk… Ovako zvuči pesma koju su stvorili ljudi koji se – ne poznaju

0
469
Kolaboracije, AC Šapat promo
Oglasi

“Don’t f#ck with my funk” je prva pesma koja je nastala kao rezultat projekta “kolaboracije” koji je Alternativni centar Šapat realizovao sa muzičarima iz regiona.

Ideja je da Šapat bude “centar povezivanja” muzičara iz celog regiona koji bi radili na stvaranju autorskih pesama različitih žanrova.

– Uputili smo javni poziv svim zainteresovanim učesnicima koji imaju mogućnost da na najjednostavniji način usnime svoj instrument. Svima smo im slali samo harmonizovani info vokal uz pratnju metronoma i svako je odsvirao svoj deo. Zanimljivo je to što do objavljivanja pesme niko od učesnika nije mogao da zna sa kim je radio na pesmi – ističu iz Šapata i dodaju:

– Planiramo još ovakvih projekata. Muzička takmičenja nisu jedini način da se pokažu nečiji kvaliteti i nečije sposobnosti. Na društvenim mrežama ćemo kroz ankete birati žanrove za neke buduće kolaboracije, mi ćemo i dalje biti centar povezivanja svih tih ljudi, montiraćemo sadržaj koji budemo prikupljali i svi ćemo zajedno raditi nešto kreativno.

Čudna fuzija zvukova u Šapatu… Pogledajte gostovanje benda Friki u novosadskom alternativnom centru

Jovana Vejnović, autorka prve pesme koja nosi naziv “Don’t f#ck with my funk”, koja je ujedno i vokalni solista u numeri, o projektu kaže:

– Ono šta je mene privuklo da se prijavim za projekat jeste žanr koji je izabran za prvu pesmu. Fank je žanr u kom se lepo snalazim i za koji sam se ohrabrila da napišem muziku i tekst. Kolaboracije su jedan zanimljiv projekat koji daje autorima odrešene ruke a ujedno i pruža tu neku neizvesnost do samog kraja u smislu pravca u kom će ta pesma da ode. Svakako bih preporučila ostalim kolegama da se prijave, da budu hrabri i da se dobro zabave.

Nastupom Detoura u Šapatu obeleženo godinu dana rada ovog alternativnog centra

Svi učesnici su usnimili i propratni video dok sviraju svoje deonice od kog je kasnije nastao i svojevrsni muzički spot za ovu numeru. Da bi aranžman bio što smisleniji selekcija pristiglog materijala je morala biti obavljena od strana ekipe Šapata.

Numeru možete čuti na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime