Prednovogodišnji koncert bendova Larska i Plastic Sunday u Zappa Bazi

0
680
Oglasi
Photo: Promo

Bendovi Larska i Plastic Sunday nastupiće u petak, 30. decembra u Zappa Bazi, sa početkom u 20:00 časova.

Larska je kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ shoegaze/ hard core/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare, što ih, prema recenziji Serbian Metal portala “već u startu čini egzotičnom pojavom, barem na našim prostorima”.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih. Ali, Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup.

Larska je već svojim debi albumom “Can’t Steal it” (2019) pokazala da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale su stizale sa svih strana uključujući i brojne strane i domaće recenzije.

Treba napomenuti i to da je ovaj album okačen i na jednoj od najvećih YouTube platformi koja promoviše stoner/doom muziku – “Stoned Meadow of Doom”.

Posle objavljivanja, album je doživeo i radijsku premijeru. Emitovan je na radio talasima u regionu, ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija – Houston (Texas US).

Nakon nekoliko zapaženih nastupa sa The Re-Stoned i Stoned Jesus, kao i dva nastupa na Hali Gali showcaseu i promociji u Drugstoru, bend je nastavio sa koncertima kako bi zaokružio promociju “Can’t Steal it”, koji je dostupan i u fizičkom izdanju (CD i kaseta), a ujedno i najavili novi ‒ još uvek neobjavljeni drugi album koji će predstaviti publici uživo na predstojećim nastupima.

U Zappa Bazi će uz ovaj kragujevački trio, nastupiti i grupa Plastic Sunday iz Niša.

Pomenuti bend je nastao 2010. godine, a njihov muzički izraz prostire se od garažnog rokenrola preko psihodelije i indie zvuka sa uticajima noisea i shoegazea.  Web magazin Popboks ih je proglasio najboljim debitantima 2010. godine.

Plastic Sunday je do sada objavio tri online izdanja: “Razum Traži Razloge”, “Komunikacija” i “Svetlost U Tebi”.

Veliki broj singlova sa ovih albuma našao se u samom vrhu mnogih tadašnjih relevantnih top lista u zemlji (Diskomer, Jelen Top 10, Popboksova lista domaćih singlova, Pop Mašina radija B92).

Bend je za sve ove godine imao oko stotinu koncerata širom zemlje i regiona (Beograd, Niš, Novi Sad, Zagreb, Sisak, Subotica, Zaječar, Maribor, Skoplje, Kumanovo, Kruševac, Podgorica, Graz, Kragujevac) kao i nastupe na brojnim festivalima (Exit, Scena Uživo, Bedem Fest, Nisomnia, Balkan Streets Festival, nastup na Ušću pre benda Depeche Mode, Psy Fair Fest, Garage Fire Campus Festu, Cicvara Fest u Neumu, Overload, PozitivNi).

Beogradski koncert Larske sa bendom Plastic Sunday, za Urban Muse ‒ Live Scenes organizaciju predstavlja i svojevrsnu ekstenziju ovogodišnjeg, dvodnevnog Urban Muse Festivala 2022 održanog početkom decembra u Domu omladine Beograda.

‒ Naime, kako je pomenuto izdanje ugostilo 15 izvođača koji stvaraju u specifičnim žanrovskim okvirima (grunge, stoner, alternativni rock, sludge, alternativni metal i srodnim) ‒ kazala je Simona Kanjevac, organizatorka muzičkih događaja i dodala: ‒ Ovim dugo iščekivanim koncertom u Zappa Bazi simbolično će se zatvoriti 2022. muzička godina koju su ovi jedinstveni zvuci obeležili.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime