Dom omladine Beograda pokreće koncertni program Rokenrol škola, prvi koncert 4. februara

0
509
Guitar player/ Photo: pixabay.com
Oglasi

Dom omladine Beograda (DOB) je saopštio danas da od februara uvodi novi program Rokenrol škola, u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova.

“Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera”, navodi se u saopštenju.

Edukativne predstave za mlade od februara ponovo na programu Doma omladine Beograda

V.d. direktor DOB-a Andrija Bojanić je istakao da su novi program pokrenuli sa ciljem da podstaknu muzičku kreativnost mladih generacija, podrže nove talente, ali i podmlade publiku koja dolazi kod njih na koncerte.

– DOB je mesto na kojem u mnogo većem broju treba da vidimo mlade, na sceni i u publici. Sa tim ciljem inicirao sam nekoliko programskih inovacija, među kojima je i ‘Rokenrol škola’, koje od ove godine uvodimo u redovne sadržaje – rekao je Bojanić.

Direktorka škole iz Aleksinca pokrenula lavinu: Deci treba rokenrol, ovo što danas slušaju je maltretiranje mozga i ušiju… Ko ode s njima na ekskurziju može da se vrati samo s mentalnim poremećajem

Prema njegovim rečima, Rokenrol škola biće platforma preko koje se nadaju da će mnogi od srednjoškolskih bendova “napraviti proboj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, snimiti albume i uspešno graditi svoje karijere”.

Headlinerke urbane kulture – Milica Ševarlić: Najveći profesionalni izazov i dostignuće je biti podrška talentu koji nastaje

Kako je navedeno, Rokenrol škola DOB realizuje u saradnji sa BG invazijom, gradskim takmičenjem srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Prvi koncert zakazan je za 4. februar, kada nastupaju bendovi JKSZ i Opravdani izostanak, a koncerti po dva benda iz Beograda i Srbije biće održavani svake prve nedelje u mesecu, u terminu od 20.00 do 22.00 sata.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime