Disney se razboleo od autocenzure…. Povukli epizodu Simpsonovih u kojoj se pominju radni logori u Kini

0
299
The Simpsons/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Disney je sa svoje platforme za striming u Hong Kongu povukao epizodu “Simpsonovih” koja uključuje stih o “prisilnim radnim logorima” u Kini.

Epizoda, koja je prvi put prikazana u oktobru prošle godine pod nazivom “Jedna ljuta Liza”, sadrži scenu u kojoj Mardž Simpson ima virtuelni čas vožnje bicikla sa instruktorom ispred virtuelne pozadine Kineskog zida, navodi portal Politiko.

Pitali ste se kada će kraj serije “The Simpsons”… Autor čuvene serije tvrdi: Nikada!

Instruktor kaže: “Gle čuda Kine. Rudnici bitkoina, kampovi prinudnog rada u kojima deca prave pametne telefone i romansa”.

Ova epizoda “Simpsonovih” više nije dostupna na platformi Disney+ u Hongkongu, objavio je juče Financial Times, pozivajući se na stručnjake za cenzuru koji tvrde da je Disney možda uklonio epizodu iz brige za svoje poslovanje u Kini.

No Comment… Beli glumci više neće davati glasove likovima druge boje kože u serijama “Simpsons”, “Family Guy” i “Central park”

Ovo je drugi put da je platforma optužena za autocenzuru u Hongkongu.

Navodno je 2021. platforma povukla epizodu “Simpsonovih” u kojoj se pominje trg Tjenanmen i scena brutalnog obračuna sa prodemokratskim demonstranatima u Pekingu 1989. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime