Dejvid Koverdejl otkrio: “Is This Love” je originalno napisana za Tinu Tarner… I dalje bih voleo da čujem kako je ona peva 

0
495
Oglasi
Dejvid Koverdejl/ Photo: Tyler Bourns (promo, Avalon)
Dejvid Koverdejl/ Photo: Tyler Bourns (promo, Avalon)

Whitesnake je uoči velioke turneje, tokom koje će svirati i u Beogradu, na Tašmajdanu 6. jula, remiksovao neke od svojih najvećih hitova za novu kolekciju “Greatest Hits”, koja je početklom maja postala dostupna na digitalnim i streaming servisima. 

Osnivač i pevač “bele zmije” Dejvid Koverdejl napravio je remiks i remaster 16 pesama za ovu kolekciju, uključujući “Is This Love”, koja je bila veliki hit, dostigavši 9. mesto na UK listi singlova i 2. mesto na američkoj Billboard Hot 100 listi singlova. “Is This Love” je bio drugi najveći američki hit Whitesnakea posle “Here I Go Again”, koji je bio na samom vrhu. 

WHITESNAKE POSLE OPROŠTAJNE TURNEJE IPAK SNIMAJU NOVI ALBUM?

Upitan da li je postojala dilema oko toga kako će Whitesnake rok publika prihvatila takvu radio frendly baladu, Koverdejl je za Blabbermouth.net rekao: 

– Pomalo, da. Prvobitna ideja je bila da se pesma ponudi Tini Tarner. Moji prijatelji i saradnici u EMI Records tražili su pesme koje bi pratile Tininu zadivljujuću priču. Album sa ‘What’s Love Got To Do With It’ je bio ogroman, globalan, i tražili su pesme. I znali su da ja to umem da radim, pa su rekli: ‘Ako smislite bilo šta što mislite da bi moglo biti dobro za Tinu’ – jer su znali da sam veliki njen fan – javite nam. I to je bila ta ideja – originalna ideja za “Is This Love” bila za Tinu – otkrio je Koverdejl. 

Tina Tarner/Photo: YouTube printscreen
Tina Tarner/Photo: YouTube printscreen

O tome kako je pesma zapravo nastala, Dejvid je rekao:  

– Džon Sajks i ja… Iznajmio sam vilu na jugu Francuske, a Džon i ja smo imali različito radno vreme. On je imao noćne sate, a ja sam radio danju. On bi nekako isteturao iz svoje sobe da uzme kafu dok sam ja petljao i pojačavao zvuk oko četiri popodne. A on je rekao: “Oh, šta je to? To je lepo.” Rekao sam, ‘Ma, nije za nas. To je za Tinu Tarner.’ U svakom slučaju, on uzme kafu, sedne i počne da svira ovo… To je bila potpuno organska stvar. Ove ideje su samo hranile zaista lepe stvari koje ja ne bih smislio. Možda Džon ne bi smislio akorde, ali ukrasi su bili deo celog paketa pesme. I kada su ljudi iz naše tadašnje izdavačke kuće Gefen to čuli, rekao sam: ‘Ne, ne, ne. Ovo je za Tinu Tarner.’ A oni su rekli, ‘Ne, nije.’ I to je jedna od najvećih pesama koje imamo – rekao je Koverdel i nastavio: 

KOVERDEJLOVA BELA ZMIJA GUTA GITARISTE… KROZ WHITESNAKE IH JE DO SADA PROŠLO – ČAK 12!

– Kad god sviramo na zaista velikim heavy metal festivalima širom sveta, pitam se ‘Da li da to uradimo, da li da je viramo?’ Ali čoveče… svi se grle, jer obično u to doba dana, ljudima je potreban dobar zagrljaj. Tako da smo presrećni da to ipak uradimo. 

 – Izvini, Tina – dodao je Koverdejl. – Ipak bih voleo da je čujem kako je peva. Ako možete do zamislite u svojoj glavi, jasno vam je da bi to odlično uradila. 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime