De Niro “pere ruke”: Nisam namerno napao Apple, prevarili su me, hvala vam za 200 miliona…

1
563
Robert de Niro Gotham Awards, screenshot YouTube
Oglasi

Pre nepunih mesec dana održana je dodela Gotham Awards u Njujorku, kada je nagradu osvojio i film “Ubice cvetnog meseca”. Tom prilikom, Robert De Niro je održao govor koji je, neočekivano, otišao u pogrešnom smeru.

Naime, dok je čitao svoj govor, glumac je shvatio da je promenjen u odnosu na originalnu verziju i smatrao je da je za sve to kriva kompanija Apple, producent filma “Ubice cvetnog meseca”, kojoj se nije dopala De Nirova kritika Donalda Trampa u prvoj verziji govora.

De Niro cenzurisan, iz govora na dodeli nagrada Gotham izbačena mu kritika Trampa – ali “stari lisac” se snašao…

Međutim, De Niro je zatim pročitao originalni govor sa svog mobilnog telefona, u kojem je, između ostalog, rekao za Trampa: “Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje svoje nepoštovanje, na primer koristeći Pocahontas kao klevetu”, čime se De Niro pozvao na Trampov popularni nadimak za senatorku Elizabet Voren.

Sada, odjednom, De Niro menja priču, u čemu mu se pridružuje i Martin Skorsese. Po njima, došlo je do zabune, i nije kompanija Apple ništa kriva. Da ne zaboravimo, budžet filma “Ubice cvetnog meseca” iznosio je 200 miliona dolara, a kompanija Apple pokrila je veći deo.

Prvo je u sredu magazin Rolling Stone objavio intervju s De Nirom u kojem je objasnio šta se dogodilo prilikom dodele Gotham Awards.

– Dogodilo se to da sam radio na govoru s piscem, Luisom Fridmanom, i on im ga je dao, a onda je jedan od konsultanata stavio nešto u govor o tome kako deca u Oklahomi nisu mogla da pročitaju knjigu ‘Ubice cvetnog meseca’ – rekao je De Niro, osvrćući se na ono što je zvezda filma “Lily Gladstone” već spomenula, a to je da se knjiga ne uči u određenim delovima zemlje.

– Pogledao sam u ekran s mojim tekstom i zapitao se: ‘Šta se dogodilo?’

Robert de Niro mora da plati 1.2 miliona dolara bivšoj asistentkinji

Kasnije je De Niro saznao da je Martin Skorsese pokušao da dođe do njega pre nego što se popeo na binu kako bi ga upozorio da je došlo do promena u tekstu njegovog govora.

– Pretpostavili su da sam razgovarao s Martijem ili nekim drugim o tome, ali nisam. Pretpostavili su da će sve biti u redu, možda sam ja nešto pogrešno shvatio. Sledećeg dana sam razgovarao sa Skorseseom o tome i on mi je rekao: ‘Da, ja sam ti poslao tekst, a Apple je pitao možeš li da smanjiš intenzitet govora’.

Na kraju, usred govora na dodeli nagrada, De Niro je rekao:

– Nameravao sam da zahvalim Appleu, bla, bla, bla. Ne osećam da bi išta trebao da im zahvalim posle svega što su uradili. Kako su se uopšte usudili – rekao je tada De Niro dodajući: – Promenili su početak mog govora, isekli su ga, a ja želim da ga pročitam – nakon čega je počeo s kritikom na račun Donalda Trampa.

Možda i najbolja filmska scena ikada… a Robert De Niro insistirao je da u pištolju tokom ruskog ruleta u “Lovcu na jelene” – bude pravi metak

Posle ovog intervjua u magazinu Rolling Stone, reditelj Martin Skorsese objavio je službenu izjavu u vezi navodne cenzure na dodeli Gotham Awards. U njoj je, između ostalog, kazao: “Svi smo želeli da budemo sigurni da će se u ograničenom raspoloživom vremenu moći odati priznanje našim saradnicima iz Osagea, kao i našoj celokupnoj glumačkoj ekipi i filmskom timu. Apple je bio izvrstan partner i nije bilo cenzure. Došlo je do nesrećne greške u komunikaciji u vezi s konačnom verzijom govora. Događaj je bio lep trenutak da se naša glumačka ekipa i saradnici ponovno okupe prvi put posleštrajkova. Bila je neverovatna čast primiti ovo priznanje”.

Oglasi

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je ovo najtupaviji i najdosadniji film
    koji je Skorceze rezirao.
    Bande Njujorka takodje su tu negde, ali ovaj
    je neprikosnoven.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime