De Niro cenzurisan, iz govora na dodeli nagrada Gotham izbačena mu kritika Trampa – ali “stari lisac” se snašao…

0
205
Robert de Niro - killers of the flower moon, screenshot
Oglasi

Ljubavna drama Selin Song “Prošli životi” (Past Lives) osvojila je glavna priznanja na dodeli filmskih nagrada Gotham u Njujorku, ali se najveća drama na ceremoniji odigrala za vreme političkog govora Roberta De Nira, za koji glumac tvrdi da je skraćen bez njegovog pristanka.

Robert de Niro mora da plati 1.2 miliona dolara bivšoj asistentkinji

Kada je De Niro, koji glumi u filmu Martina Skorsezea “Ubistva pod cvetnim mesecom” (c) izašao na podijum da uruči nagradu ekipi filma, primetio je da je na teleprompteru izostavljen deo govora koji je pripremio. Pročitao je govor do kraja, odajući priznanje Skorezeu, ali je na kraju nastavio da čita, sa svog telefona.

– Početak mog govora je isečen – rekao je De Niro. – Nisam to znao.

De Niro posle 50 godina ponovo u ulozi “Taksiste”… Fanovi kažu da se prodao, Pol Šreder pita – zašto, Bobe?

Slavni glumac, poznat po vatrenoj retorici na račun bivšeg predsednika Donalda Trampa, kritikovao je američko “društvo post-istine” i osudio Holivud – konkretno Džona Vejna – zbog ranijih prikaza američkih starosedelaca na filmu, prenosi VOA.

– Bivši predsednik nas je slagao više od 30.000 puta tokom svoje četiri godine na položaju, a nastavlja taj tempo svojom sadašnjom kampanjom odmazde – kazao je De Niro. – Uz sve te laži, ne može da sakrije kakav je u duši. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje prema starosedeocima pošto, na primer, ime Pokahontas koristi kao uvredu.

De Niro je, po svemu sudeći, okrivio producentsku kuću u okviru kompanije Epl, koja je proizvela film “Ubistva pod cvetnim mesecom” za izmene svog govora.

– Reći ću sve te stvari – hvala Eplu. Gotam nagrade. Bla-bla. Epl. Ali ne mislim da treba da im zahvalim, zbog toga što su uradili. Kako su se usudili, zapravo?! – pitao je glumac.

Cenzura na sve strane… BBC zabranio emitovanje najpopularnije božićne pesme svih vremena – zbog jedne reči

Epl nije odgovorio na upite novinara Asošijeted presa u ponedeljak uveče o De Nirovoj tvrdnji da mu je govor promenjen u teleprompteru.

Film Martina Skorseza, koji se bavi serijom ubistava u plemenu Osidž početkom 20. veka, na dodeli Gotam nagrada dobio je posebno priznanje koje se čuva za filmskog autora i ekipu koji su na autentičan način oživeli neku istorijsku priču. U filmu takođe glume Leonardo DiKaprio i Lili Gledstoun. Sam Skorseze, neočekivano, nije došao na dodelu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime