Bivšem bubnjaru Parnog valjka smanjena kazna, u zatvoru će provesti tri godine…

0
200
Dražen Sholtz/Photo: YouTube prinscreen
Oglasi

Bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Scholz (62), posle ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, ponovno je proglašen krivim zbog nesreće iz 2017., kada je smrtno stradao pešak Vjeran Dasović.

Budući da je na ponovljenom suđenju utvrđeno da nije vozio pod uticajem alkohola i kokaina, kazna mu je znatno manja. Na prvom suđenju, Scholz je bio osuđen na četiri godine zatvora, ali za prouzrokovanje nesreće pod uticajem alkohola i droge.

Bivši bubnjar Parnog valjka osuđen na četiri i po godine zatvora

Sada, pošto su te kvalifikacije otpale, osuđen je na tri godine zatvora zbog izazivanja nesreće iz nehata i nepružanja pomoći žrtvi nakon nesreće.

Dražen Scholz je u ponedeljak došao na objavu presude koju je mirno saslušao pognute glave, ne rekavši nijednu reč, prenosi Jutarnji.hr.

Inače, bubnjar je uhvaćen tek osam sati nakon nesreće, i zato nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi je li drogu i alkohol, čiji su tragovi nađeni u njegovoj mokraći, konzumirao pre ili posle nesreće. Međutim, Scholzova odbrana, prema kojoj nije video da je autom udario čoveka, već je samo čuo udarac, je odbačena.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime