Da li veruješ svojim očima?… Počinje festival fotografije – Vizualizator

0
187
Oglasi
Foto savez Srbjie – Na tragu svetlosti

Sedamnaestu godinu za redom, velika grupna izložba “Na tragu svetlosti” Foto-saveza Srbije donosi radove najuspešnijih fotografa domaće scene. Na izložbi je predstavljeno pedeset autora koji su nagrađeni zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama na domaćim i međunarodnim konkursima protekle godine.

Foto-savez Srbije pokrenuo je godišnju izložbu “Na tragu svetlosti” sa idejom da otkrije nove tendencije u srpskoj autorskoj fotografiji. Autori čiji su radovi predstavljeni međusobno se razlikuju kako stilski, tako i spram tema koje tretiraju. Žanrovska raznovrsnost prilika je za upoznavanje sa različitim perspektivama i kreativnim vizijama koje su prisutne na domaćoj fotografskoj sceni.

Da li znate šta je AI hiperrealizam? Ljudi misle da su lica generisana veštačkom inteligencijom – stvarnija od fotografija

Poštujući tradicionalne žanrovske odrednice, među fotografijama odabranim za izložbu po brojnosti se izdvajaju fotografije koje predstavljaju svakodnevne prizore iz života, a među njima posebno dominira crno-bela fotografija. Prisutan je i značajan broj portreta, stilski veoma raznorodnih. Urbana ulična fotografija, iznenađujuće, nije zastupljena u onoj meri u kojoj je to bila ranijih godina, a izloženi radovi usmereni su pre svega ka prostoru, pre nego akterima gradskog života. Izložbom su predstavljene i fotografije posvećene prirodi, ali je upadljiv izostanak pejzaža, mrtve prirode i akta – zastupljenih samo sa po jednom fotografijom.

Đule na otvaranju izložbe “PRi(ČA) iz foto–pita”: Za fotke kakve Aleks pravi, pored objektiva i oštrog oka, treba i – rokersko srce

Izložba “Na tragu svetlosti” otvara se u nedelju, 26. novembra od 19 časova u Centru za kulturu Vlada Divljan (Mitropolita Petra 8).

Festival fotografije Vizualizator održava se od 15. novembra do 7. decembra. Pod sloganom Da li veruješ svojim očima? biće organizovano 12 fotografskih izložbi, kao i brojne konferencije, tribine i radionice. Tema ovogodišnjeg festivala je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije, kao odgovor na goruće svetske diskusije o ovom fenomenu.

Celokupan program i detalje o izložbama možete pronaći na Vizualizator.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime