Đule na otvaranju izložbe “PRi(ČA) iz foto–pita”: Za fotke kakve Aleks pravi, pored objektiva i oštrog oka, treba i – rokersko srce

0
572
Izožba Priča iz foto pita/Photo: Andrea Magazin
Oglasi

U “Srpskom pabu”, kultnom rokerskom mestu Čačka, u petak je otvorena samostalna izložba fotografija Aleksandre Ignjatović Alex, fotografa i i urednice portala Headliner.rs, pod nazivom “PRi(ČA) iz foto–pita”.

Izložba “Pri(ČA) iz foto-pita” je jedan subjektivni pogled kroz objektiv na festival koji stvarno ima priču – pravu čačansku, domaćinsku, dobronamernu, srdačnu i – rokersku.

Izožba Priča iz foto pita, privatna arhiva

Izložbu, u okviru pratećeg programa rok festivala Priča, je otvorio Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gogh, koji je naglasio da fotografije sa koncerata kakve Alex pravi ne mogu da se stvaraju samo oštrim okom i dobrim objektivom, već da za njih treba imati i – rokersko srce.

To je, u izjavi za prisutne medije, apostorfitala i sama Alakesandra.

– Da bi se posao koncertnog fotografa radio kvalitetno, čovek mora da voli ne samo fotografiju, već i muziku, u ovom slučaju rok, metal, pank… sve što rokenrol u sebi podrazumeva. Tek onda fotografije mogu da budu one prave – rekla je Aleksandra.

Izožba Priča iz foto pita/Photo: Andrea Magazin

Aleksandra Ignjatović, glavni i odgovorni urednik portala Headliner.rs je koncertni fotograf sa značajnim iskustvom rada u medijima, još od sredine devedestih.

Beograđanka je. Dorćolka. Biolog po struci, fotograf po opredeljenju.

Aleksandra Ignjatović/ Photo: Siniša Obrenić

Radila je u filmskoj redakciji TV Politika, a potom sa UG BG Calling i BGC doo, učestvovala u organizaciji brojnih kultturnih manifestacija i festivala (Battle of the Bands, Book&Roll, Mobil Demo Fest, Mobil Music Fest…).

Za izdavačku kuču Riznica priredila je 11 knjiga.

Izožba Priča iz foto pita, privatna arhiva

U njenom fotografskom portfoliju nalaze se fotografije sa koncerata najvećih imena domaće scena, gotovo kompletne alternativne scene, kao i svih značajnih inostranih izvođača koji su poslednjih godina nastupali u Srbiji.

U proteklih sedam godina jednako je posvećena novinarskom, autorskom i uredničkom radu na portalu Headliner.rs.

Izložba “Pri(ČA) iz foto-pita” Aleksndre Ignjatović moći će da se pogleda u “Srpskom pabu” u narednih mesec dana.

Izožba Priča iz foto pita, privatna arhiva
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime