Ana & The Changes imaju novi singl – pogledajte video spot za “Dosta” i poslušajte A.N.D.R. remiks

0
125
Ana & The Changes/Photo: Danilo Mijatović
Oglasi

Ana Ćurčin i njen bend Ana & The Changes predstavili su “Dosta”, treći singl s EP izdanja “Susret”.

Premijeru ima video spot u režiji Miše Terzića, a istovremeno je objavljen i remiks pesme koji potpisuje beogradski producent i muzičar A.N.D.R. (Andrija Gavrilović), za koji je remiks videa napravio Izvanredni Bob.

“Susret“… Ana & The Changes objavili prvi album na srpskom

Nakon “Tu”, za koju je Ana dobila nagradu Zadužbine Milana Mladenovića za 2021. godinu i pesme “Zla”, koja je nastala po stihovima Milene Marković, novi singl sa prvog izdanja koje je Ana objavila na srpskom jeziku je soul-pop vinjeta “Dosta”.

Ana & The Changes – Dosta artwork

– Pesma “Dosta” je baš ta prilika koju sam čekala da pozovem Mišu da ponovo radimo spot, a tu je i briljantni Miloš Jaćimović koji je autor našeg prvog spota “Cut Loose”, kao i promišljena i sjajna Ana Dubljević koja je unela element scenskog pokreta i koreografije kroz fenomenalnu glumačko-plesačku ekipu – Ana Mandić, Tamara Pjević i Jelena Đokić. Za nas je ovo jedan ozbiljan spot, jer je pesma kao neka emotivna klackalica kojoj je ovaj video dodao još nekoliko slojeva i vizura – raskida i zajedništva, ali i svih emocija tog produženog trenutka još jednog pokušaja, osvrtanja, odustajanja i na kraju prihvatanja – objašnjava Ana.

Ana & The Changes osvojili nagradu “Milan Mladenović” za pesmu “Tu”

Miša Terzić je već radio sa Anom na spotu “Alone”, koji je do danas ostao izuzetno moćan i snažan video. Sada je motivacija bila potpuno drugačija.

– Ja sam stvarno uživao! Oduvek sam želeo da napravim spot koji u sebi ima neku malu ljubavnu priču, a Anine pesme su idealne za tako nešto. Ova se bavi raskidom, puštanjem i sigurno velikom ljubavlju. Na spotu je radila divna ekipa sa kojom sam se fantastično zaigrao. Proces je bio zabavan, razigran i pun ljubavi. Nadam se da će to publika prepoznati i osetiti – kaže Terzić.

Posle remiksa Marca Grabbera za pesmu “Tu”, Andrija Gavrilović je personalizovao “Dosta” i odveo je na potpuno novo mesto – i geografski i emotivno.

– Ova pesma je ujedno bila i iskra da pokrenemo saradnju sa A.N.D.R-om čiji rad, kako autorski tako i kroz saradnje, pratim i volim njegovo čitanje i reintepretaciju aranžmana koju je napravio, a i tu laganu dance atmosferu. Još više su došli do izražaja sjajni vokali Ane Protulipac koje jako volim i u originalnom aranžmanu, a čitava harmonska promena je dala neki novi život pesmi – smatra Ana Ćurčin.

A.N.D.R. Photo: Nemanja Maraš

A.N.D.R. je početkom septembra objavio svoj drugi studijski album “pratim se.” koji dobija odlične kritike sa svih strana.

– Remiks za pesmu “Dosta” jedan je od radova iz kojih sam dosta naučio o sebi i bolje upoznao izvođača, u ovom slučaju predivnu Anu i njen način razmišljanja. Pre svega uživanje je raditi sa Aninim glasom i idejama, koje nisu svakidašnje. Originalna pesma je po meni remek delo kom je grehota išta dodavati. Vodeći se tim mišljenjem bio je veliki izazov napraviti remix u A.N.D.R. fazonu. Pokušao sam da zaboravim originalni aranžman i da nadjem pravi vajb koji je dovoljno ja, a ne beži od Ane i njenog zvuka. Emocija koja me je uvukla je neki letnji minimalni dance sa hip-hop swing filom. Što bi Ivan (PD) rekao, mislim da je ANDRizacija pesme “Dosta” uspela i da komplementira originalnoj izvedbi -kaže Andrija Gavrilović.

Remiks videa za remiks pesme delo je post-disciplinarnog umetnika Izvanrednog Boba, koji je kao i obično raspoložen da učestvuje u svim nemogućim zadacima sa najkraćim rokovima, ali i da usput pronađe za sebe i izazov i inspiraciju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime