Profesorry spojili rok, džez, pank i pop… a rezultat je – “Pukotina”

0
147
Profesorry/Photo: Vojin Ivkov
Oglasi

Album “Pukotina” je nesvakidašnje džez pop izdanje na ovim prostorima. Profesorry je bend čine vrhunski domaći džez muzičari. Osnovna ideja albuma je da se napravi fuzija rok, džez, pank i pop muzike i da se stvori nešto novo i zanimljivo za širu slušalačku publiku.

Muziku na ovom izdanju je komponovao Aleksandar Turukalo. Neke od kompozicija su bile prvo u formi džez numera da bi tek kasnije zadobile formu koja se nalazi na albumu. Miloš Radulović, pevač grupe, je poznat na lokalnoj sceni kao King, jer je u mnogo navrata nastupao sa lokalnim bendovima pevajući pesme Elvisa Prislija.

Profesorry – Pukotina, cover

U jednom neobaveznom razgovoru Aleksandar Turukalo i Miloš Radulović koji su kao profesori, inače kolege u gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, dogovorili su se da Miloš napiše tekstove za pesme koje je kasnije i otpevao. Bendu su se priključili profesionalni džez muzičari Aleksandar Uzelac, Ištvan Čik i Nikola Miloradović. Kada je čuo da su svi članovi benda profesori Slobodan Loka Nešović je predložio da se bend zove – Profesorry. Posle samo nekoliko proba bend je ušao u studio i za dva dana je snimio sve pesme.

– Pukotina kao slika i simbol našeg vremena u kojem živimo za mene jeste u isto vreme i prolaz kroz ,,mala vrata” ka nekom boljem sutra. Verujem da je ovaj album moja pukotina kroz koju mogu da se provučem ka nekom boljem sebi i boljem sutra za sve ljude – izjavio je Aleksandar Turukalo.

Profesorry/Photo: Vojin Ivkov

U septembru mesecu 2023. godine bendu se pridružuju bubnjar Milan Maksimović i klavirista Dražen Žigmanović kao izvođači.

– Lepota, tj. umetnost je ona pukotina kroz koju verujem slušalac i stvaralac mogu zajedno da prođu i usput pronađu sebe i jedni druge. Nadam se da će naša Pukotina upravo biti takva pukotina, mali prolaz ka lepoti – dodao je Aleksandar.

Album “Pukotina” grupe Profesorry je od 24. novembra dostupan na svim striming servisima a video spot za singl “Noć će da gori” možete pogledati na YouTube profilu benda.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime