Da, Foo Fighters imaju novog bubnjara, ali…

0
271
Dejv Grol/Photo: Craig Carper/wikipedia.org
Oglasi

Foo Fighters su u nedavnom livestreamu objavili da će im se na turneji kao bubnjar pridružiti Džoš Friz, ali zanimljiva je informacija koja je stigla od Preparing Music for Concerts, a to je da je bubnjeve na novom albumu “But Here We Are” svirao – Dejv Grol.

Džoš Friz je novi bubnjar Foo Fightersa

Pre livestreama su objavljene dve pesme, ali informacije o tome ko je šta svirao na pesmama nisu bile otkrivene. Iako je bilo nekih nagađanja da je Grol, koji je snimio svu muziku za debitantski album Foo Fightersa pre nego što je okupio kompletan bend, ponovno preuzeo bubnjeve, ništa nije potvrđeno.

Tokom nastupa iz studija 606, Dejv Grol i Friz razgovarali su o bubnjevima na pesmi “Nothing at All”. Friz je rekao Grolu:

– Kada si govorio o ritmu na albumu rekao si, ‘Mislim da sam to svirao jednom rukom’, a ja na neki način radim istu stvar. Dobar je osećaj i zvuči kul.

– Bilo je nenamerno – odgovorio je Grol. – Na usranom setu u mojoj kući, zvučalo je nekako bolje. Ne udaraš u hi-hat i snare u isto vreme, tako da na neki način ima više prostora.

Prvo poglavlje novog života benda…. Foo Fighters objavili singl “Under You”

Inače, Dejv Grol je svirao bubnjeve na debi albumu benda kao i na sledećem albumu “The Colour and the Shape” iz 1997. godine. Hokins se pridružio Foo Fightersima odmah posle snimanja tog albuma, i to kao zamena za otpuštenog Vilijama Goldsmita. Grol je takođe svirao bubnjeve na pesmi “Next Year”. Poslednje bubnjeve je svirao na Hokinsovoj pesmi “Cold Day in the Sun” s albuma “In Your Honor” iz 2005.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime