Džoš Friz je novi bubnjar Foo Fightersa

0
155
Džoš Friz/Photo: wikipedia.org
Oglasi

Foo Fighters objavili su da je njihov novi bubnjar Džoš Friz.

Reč je o session bubnjaru koji je nedavno svirao s Offspringom, a u bendu nasleđuje omiljenog pokojnog Tejlora Hokinsa koji je preminuo prošle godine. Bend je otkrio vest tijekom livestreama u nedelju 21. maja.

Ne uključujući Dejva Grola, Friz je treći bubnjar koji se pridružio Foo Fightersima; pre Hokinsa na albumu “The Colour and Shape” iz 1997. godine svirao je Vilijam Goldsmit.

Pogledajte trejler za dokumentarac “Let There Be Drums!”, sa jednim od poslednjih intervjua Tejlora Hokinsa

Livestream je započeo produženim delom u kojem su tizovali da će se neki poznati bubnjar pridružiti postavi. Čed Smit iz Red Hot Chili Peppersa (prijatelj pokojnog Hokinsa) pojavio se i rekao da ga je “blokirao drugi automobil ispred studija”. Tomi Li je “svratio” da dostavi hranu za bend. Deni keri iz Toola pojavio se kako bi ostavio neke pse koje je navodno čuvao za grupu. Kamera je konačno skrenula na Friza, koji je šatro bio frustriran što već nisu počeli s probama.

Friz je plodan bubnjar koji je kao session muzičar nedavno svirao na novim albumima M83 i 100 gecs. Tokom prošle decenije učestvovao je na novim pločama Lane Del Rej, Roba Zombija, Brusa Springstina, A Perfect Circle, Stinga (sa Shaggyjem) i mnogih drugih. Bio je na turneji i snimao s Denijem Elfmanom, bio je član postave benda Devo, a pre toga je svirao s Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Vandals, Weezer i Sublime With Rome.

Za knedlu u grlu… Sin Tejlora Hokinsa na bubnjevima svira pesmu “My Hero” benda Foo Fighters

Može da se čuje na hitovima Evanescence “Bring Me to Life”, “Bitch” Meredit Bruks, “The Anthem” Good Charlotte i “She Hates Me” Puddle of Mudd. Tokom prenosa uživo, Freiz je razgovarao s Grolom o obrađivanju Top 40 hitova u bendu u Disneylandu kada je imao 12 godina.

Hokins je umro u 30. godini dok je prošle godine bio na turneji s Foo Fightersima u Bogoti u Kolumbiji. Bend se vratio na pozornicu za dva all-star nastupa u čast Hokinsu krajem prošle godine. Friz je nastupio s bendom tokom tih nastupa, a u objavi na društvenim mrežama rekao je da je izričito tražio da svira Hokinsov instrument.

Foo Fighters doneli tešku odluku… Nismo više isti bend, ali idemo dalje bez Tejlora

– Bez oklevanja sam rekao, ‘Tejlorovi bubnjevi moraju da budu tamo i želim da sviram tačno na njegovoj postavci’ – napisao je. – Želim da TA energija bude na TOJ pozornici. Želim da se znojim oko istih bubnjeva po kojima se on znojio svake večeri… ne menjajte ništa.

Friz i Hokins nisu odrasli poznavajući se, ali su bili povezani kao momci iz okruga Orange.

– Uvek smo imali tu smešnu malu vezu i uvek bi me podsećao da je umoran od slušanja o ‘onom drugom mladiću iz OC-a koji je već snimao ploče i išao na turneje’ kad je bio tinejdžer. Kasnije sam ja njega pitao da li želi da se menjamo sa bankovnim računima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime