Čuveni reditelj snimio film bez ijedne jedine izgovorene reči… a glavni glumac uradio nešto totalno ekstremno

0
165
Silent Night, screenshot
Oglasi

Džon Vu je jedan od najpoznatijih reditelja u čijim filmovima akcija i vizuelni narativ govore više od izgovorenih reči.

Ali, za njegov povratnički holivudski film nakon 20 godina, “Tiha noć”, švedski glumac Džoel Kineman je odlučio da se oproba u metodskoj glumi i da ne progovori nijednu reč puna dva meseca, kako na poslu, tako i privatno, jer u filmu – nema nijednog dijaloga.

Kako je Stenli Kjubrik izludeo Šeli Duval na snimanju “Isijavanja”…. Čuvenu scenu ponovio – 148 puta

Tokom gostovanja u emisiji The Tonight Show, Kineman je otkrio da je želeo da potpuno zanemi, kao i njegov lik u filmu. Rekao je svojoj verenici: “Slušaj, ovo će biti teško za našu vezu. Neću pričati tokom celog snimanja, a ni sa tobom. Dakle, nećemo imati nikakvu verbalnu komunikaciju”.

Glumac je nameravao da prestane da govori kad stigne u Meksiko Siti, gde je film sniman, ali je po dolasku shvatio da ne poznaje nikoga i osećao se usamljeno. Onda je odlučio da nazove verenicu i kaže joj da će sa tim ipak početi prvog dana snimanja.

– Dolazi prvi dan snimanja i ja ulazim u auto. Potpuno sam nem tokom cele vožnje do seta. A onda, uđem u prikolicu za šminku, svi se druže i razgovaraju, a ja samo sedim i ćutim. Imao sam stvarno intenzivno tihu vožnju automobilom i to me je na neki način napunilo sa dovoljno tišine koja mi je bila potrebna za ostatak snimanja. Rekao sam sebi – misija obavljena – ispričao je Kineman.

Silent Night, poster

Glumac u filmu “Tiha noć” igra ogorčenog oca koji, nakon oporavka od povrede u kojoj je izgubio glas, priprema osvetu na Badnje veče protiv bandi u čijem je okršaju njegov sin izgubio život. Film je ujedno veliki povratak kineskog reditelja Džona Vua u Holivud, nakon njegovog poslednjeg filma “Vraćanje duga” sa Benom Aflekom, koji je tamo snimio 2003. godine.

Nepobediv… Klint Istvud u 93. godini snima novi film

Ono što “Tihu noć” izdvaja od ostalih akcionih filmova je to što nema nijednu izgovorenu rečenicu dijaloga.

– Ceo film je bez dijaloga. To mi je omogućilo da upotrebim vizuelne elemente da ispričam priču, da pokažem kako se lik oseća. Koristimo muziku umesto jezika, a film se vrti oko slike i zvuka – rekao je Vu za Vulture.

Ovo ostvarenje 1. decembra stiže u svetske bioskope.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime