Četiri italijanska tenora prvi put u Beogradu, 30. oktobra u mts Dvorani

0
134
Ugo Takvini. Četiri italijanska tnora/Photo: mts Dvorana promo
Oglasi

Posle zuzetno uspešnih koncerata u SAD, Kazahstanu i prestižnim evropskim dvoranama, Četiri italijanska tenora nastupiće pred beogradskom publikom 30. oktobra u mts Dvorani u večeri punoj emocija, kada će uz pratnju Simfonijskog orkestra i dirigenta Predraga Gostu izvesti najpoznatije tenorske arije, ali i napolitanske i sicilijanske pesme.

Publika će imati prilike da uživa uz četvoricu svetski priznatih tenora: Alesandra Fantonija, Đanija Lećezea, Đovanija M. Palmija i Ugoa Tarkvinija. Specijalni gost večeri će biti naša operska zvezda Marija Jelić, koja je osvojila mnoge svetske scene, a nastupala i sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, kao i mnogim drugim umetnicima širom sveta.

Četiri italijanska tnora/Photo: mts Dvorana promo

Četiri italijanska tenora nastala su iz ideje o formiranju kvarteta glasova koji bi mogli da donesu italijansku i popularnu muziku svetu ” na dlanu”, koristeći jedan od najcenjenijih glasovnih registara: tenorski glas.

Posle duge selekcije, četiri odabrana vokala, prvi put zajedno debituju juna 2019. pred publikom od 2.000 ljudi u Varni, svečano otvarajući letnju sezonu važnog Letnjeg festivala Bugarske opere.

Od septembra do decembra 2019. nastupaju na dugoj turneji po SAD, zakazujući 56 datuma i donoseći svoj program i šou “Viva Italia”. Tada su doživeli veliki međunarodni uspeh publike i kritičara i koncerte sa mnogo ovacija javnosti.

Od decembra 2019. i januara 2020. godine nastupaju na dva istorijska koncerta u Turskoj posvećena Ataturkovoj godišnjici pevanja u Areni u Ankari pred 12.000 ljudi. Tokom 2023. godine otisnuli su se na turneju po Aziji, a poznati su i publici širom Evrope, kao i regionalnom auditorijumu, poput onog u Makedoniji, gde su nastupali 2022. godine na Ohridskom festivalu.

Ulatnice se mogu kupiti na mtsdvorana.rs i blagajni mts Dvorane.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime