Čačak je spreman za novu rok Priču, na Želovo igralište stižu Hantersi, Ritam nereda, Pero Defformero, Six Pack…

0
1043
Ritam nereda, Priča 2022/Photo: AleX
Oglasi

Deveti čačanski rok Festival Priča ove godine biće održan 14. i 15. juna 2024. na Želovom igralištu i biće prava poslastica za punk/rock fanove.

Sjajna ekipa muzičara doneće snažan zvuk i oduvaće i ukloniti, bar na kratko, svojom rok energijom sve ono što nam unosi nemir u svakodnevicu. Poznata je stvar da muzika ima lekovito dejstvo, a još kada se uz to popije i koja krigla točenog piva – leto može da počne.

Uvertira za Priču dogodiće se u četvrtak, 13. juna, kada će beogradska grupa 357 održati koncert u Srpskom pabu. Čačanska publika voli ovaj bend i uvek je veliko interesovanje za njihovu svirku, pa se po pravilu traži karta više.

357, Priča 2022/ Photo: AleX

U petak 14. juna na Želovom igralištu, kao domaćini, prvi će nastupiti mladi čačanski bend Midlseks, a zatim, ekskluzivno po prvi put u Čačku, novosadski Love Hunters, koji su nakon osam godina izdavačke pauze, prošle godine objavili osmi studijski album “Mother Mono Father Demo”. Reč je o grupi koja je tokom devedesetih relativno brzo uspela da skrene pažnju na sebe intrigantnim tekstovima, a pre svega specifičnim izrazom njenog frontmena Milana Mumina.

Love Hunters, Spens/ Photo: AleX

Po želji mlađe publike u petak će, takođe prvi put u Čačku, nastupiti Pero Defformero, koji za sebe kažu da su verovatno prvi gastarbajtersko-hipsterski bend sa ex-YU prostora, koji su energiju i pompeznost heavy metal muzike spojili sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili.

Pero Defformero (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX

Nakon toga nastupiće pioniri pank rok scene, koji su se okupili pod imenom Crna Lista, a osamdesetih godina su činili bendove Bezobrazno zeleno, Urbana gerila, Defektno efektni i TV Moroni. Crna lista energičnom svirkom i punokrvnim rifovima vraća veru u neprocenjivu vrednost iskrenog odnosa prema rokenrolu.

U subotu 15. juna nastupiće grupa Majkan. Oni dolaze iz Apatina, a njihov muzički pravac je pank rok sa šaljivim, biografskim i društveno angažovanim tekstovima. Rok kritičar Bane Lokner o njima je rekao: “Bez sumnje su iskren i direktan sastav, koji neuvijeno i otvoreno priča o ovdašnjoj svakodnevnici, socijalnim i političkim pojavama, a njihov stav je jasan i ubitačan”.

Majkan, Deer & Beer Fest 2022/ Photo: AleX

Druge festivalske večeri nastupiće i srpski rodonačelnici melodičnog pank roka Six Pack, koji ove godine pune 30 godina rada. Ovaj, sada već kultni bend, je 2023. godine dobio prestižnu nagradu za singl godine, za pesmu: “Ua!”, glasnom kritikom društva i sistema u kome živimo. Poznati su po svojoj ubitačnoj energiji, kvalitetnim tekstovima i sjajnim koncertnim nastupima.

Odmah za njima nastupiće novosadska grupa Ritam Nereda. Oni su već gostovali na Priči 2022. godine i pokušaće da nadmaše taj nastup izvodeći svoje najveće hitove: “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Hiljade”, “Buldožer” i mnoge druge.

Priču zatvara Osmi Dan koji je najavljen kao bend iznenađenja i oni su jedan od najboljih klupskih bendova, koji redovno nastupa od 2004. godine, a repertoar im se sastoji od elektro-pop i rok hitova stranih bendova, poput Depeche Mode, Massive Attack, Green Day, Rammstein, Bili Ajdol, Metallica, Prodigy, Dejvid Bouvi…

Ritam nereda, Deer & Beer Fest 2022/ Photo: AleX

U okviru pratećeg programa u Srpskom pabu biće organizovana izložba rok fotografija mladog umetnika Alekse Stankovića iz Beograda. Iako veoma mlad Aleksa se već istakao i po kvantitetu, a naročito po kvalitetu i prepoznatljivom stilu, tako da njegov rad prate i podržavaju i njegove starije kolege. Izložba će biti otvorena u subotu 15. juna u 12 časova.

Đule na otvaranju izložbe “PRi(ČA) iz foto–pita”: Za fotke kakve Aleks pravi, pored objektiva i oštrog oka, treba i – rokersko srce

U nedelju 16. juna od 10:00 do 15:00 časova, takođe u Srpskom pabu, održaće se Berza gramofonskih ploča. Ovo je treći put da se berza organizuje u Čačku, pa čak i ako niste kolekcionar i ako nemate gramofon prošetajte do paba i uživajte u druženju i zanimljivim pričama o muzici.

Ulaznice za koncerte mogu se nabaviti po izuzetno povoljnim cenama zahvaljujući sponzorima. Cena dnevne karta iznosi 1.000 dinara, a u pretprodaji se mogu kupiti karte za oba dana po ceni od samo 1.500 dinara. Karte se mogu kupiti u Srpskom pabu, u knjižari Vulkan, kao i onlajn preko GigsTixa. Kupovinom karte podržavate opstanak festivala i doprinosite unapređenju programskog sadržaja.

Organizator festivala je Udruženje Priča uz podršku Grada Čačka, sponzori su Zaječarsko pivo i P.S. Fashion, a medijski pokrovitelji Radio Klik FM, Radio Beograd 202 i portal Headliner.

HL/Žana Nenadović

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime