Brus Dikinson otkrio deo nove pesme i članove svog koncertnog benda…

0
215
Iron Maiden (Štark Arena)/ Photo: AleX
Oglasi

Brus Dikinson, pevač grupe Iron Maiden, objaviće svoj novi solo album, “The Mandrake Project” tokom 2024. godine.

Brus Dikinson posle 18 godina najavio samostalni album “The Mandrake Project” i kreće na turneju…

On je upravo otkrio članove svog benda koji će sa njim krenuti na turneju, kao i tizer za novi singl “Afterglow of Ragnarok”.

– Bilo je važno postaviti ton projekta ovom numerom – kaže Dikinson za “Afterglow of Ragnarok”, čiji se isečak može čuti u Instagram postu.

“Kao što i priliči njenom naslovu, to je teška pesma i ima sjajan rif koji je pokreće… ali postoji i prava melodija u refrenu koja prikazuje svetlost i senku koju donosi ostatak albuma”, nastavio je, postavljajući još jedan tizer, uz komentar “i samo sačekajte dok ne vidite video!”.

Singl će biti ibjavljen 1. decembra, a Dikinson je pre nekolikodana objavio da će sledeće godine krenuti na turneju na kojoj će promovisati ovaj album, a u okviru nje će svirati i u Zagrebu, Sofiji i Budimpešti.

Valjda to ide s godinama… Brus Dikinson napunio 65 i priznao da je pogrešio što je obradio svoju omiljenu pesmu

Dikinsonov bend za koncerte ima poznata i sveža lica. Njegov dugogodišnji saradnik i partner u pisanju pesama Roj Z. će se vratiti na mesto gitariste, dok će bubnjar Deje Moreno (koji je svirao na Dikinsonovom albumu “Tiranni of Souls” iz 2005.) prvi put nastupiti uživo sa Brusom. Moreno trenutno svira u Puddle of Mudd i ima cenjenu karijeru traženog studijskog muzičara koji je svirao na više od 100 albuma, kao i na filmskim zvučnim zapisima, CD-ovima i reklamama.

U međuvremenu, Tonja O’Kalahan, koja ima iskustvo u Whitesnakeu, Adler’s Appetite i sa Di Sanjderom, dobila je “posao” basistkinje. Njih dvoje nastupali su zajedno ranije ove godine u okviru serije omaž nastupa u čast preminulog klavijaturiste Deep Purple Džona Lorda.

Živi bend Brusa Dikinsona sada čine Roj Z (gitara), Tonja O’Kallagan (bas), Dejv Moreno (bubnjevi)i Mistheria (klavijature).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime