Britanski parlament pozvao kraljicu Elizabetu da Black Sabbath proglasi vitezovima

0
394
Oglasi
Black Sabbath/Photo: The End tour promo
Black Sabbath/Photo: The End tour promo

Britanski parlament prepoznao je važnost heavy metal pionira, grupe Black Sabbath, a isto se očekuje i od kraljice.

Naime, na svom Twitter profilu, Kalid Mahmud, član britanskog Parlamenta, objavio je molbu kraljici Elizabeti II da oda počast Black Sabbathu za njihov doprinos muzici.

DA LI ZNATE ZAŠTO DŽON LENON NIKADA NIJE PROGLAŠEN ZA VITEZA?

Kako piše u službenom dokumentu, Black Sabbath je bend osnovan u Birminemu, 1968. a zbog svog uticaja na muziku, često se nazivaju pionirima heavy metala. Mahmud spominje kako je bend uvek imao jake veze s Birmingemom, a kao primer uzeo je zatvaranje Commonwealth igara na kojima je bend nastupio. Na samom kraju nastupa, Ozi Ozborn izjavio je: “Birmingham Forever!“.

Svoju molbu Mahmud završava ponovnim pozivom kraljici da im oda počast zato što se radi o bendu koji je napravio temelje i bendu koji ima jake vezne s državom kojoj su nastali.

Black Sabbath već je ranije bio povezivan sa kraljevskim dvorom, ali samo koncertima koje su izvodili za Kraljicu. Ajomi, Ozborn, Batler i Vard nastupali su na proslavi godišnjice njene vladavine 2002. godine. Ozi je tada rekao kako je on uzbuđen više nego iko tamo. Black Sabbath već je ranije bio prepoznat od čelnih ljudi države, a čak su dobili svoj most u Birmingemu.

TONI AJOMI SE “UPOZNAO” SA NOVOOTKRIVENIM FOSILOM  KOJI JE DOBIO IME PO NJEMU… “SRELI SU SE” NA MOSTU “BLACK SABBATH” U BIRMINGEMU

Kraljici nije strano da odaje počast muzičarima, a pre nego što je Parlament zatražio da Sabbath dobije kraljičino priznanje, isto su dobili Pol Makartni, Queen, Elton Džon, Mik Džeger, Tom Džons i Rod Stjuart.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime