Home»Muzika»Da li znate zašto Džon Lenon nikada nije proglašen za viteza?

Da li znate zašto Džon Lenon nikada nije proglašen za viteza?

6
Shares
Pinterest Google+
Džon LenonPhoto: facebook@johnlennon
Džon LenonPhoto: [email protected]

Nekadašnji Beatlesovci Pol Makartni i Ringo Starr vlasnici su titule počasnih vitezova, a titulu, o kojoj odluku donosi britanska kraljica Elizabeta II. dobili su za svoja muzička i humanitarna dostignuća. Džon Lenon u tome nije uspeo, a jedan od razloga možda su njegove reči s jednog londonskog koncerta.

Dana 4. novembra 1963. godine The Beatles su nastupili u Prince Of Wales Prince Theatre u Londonu. Među brojnim uglednim zvanicama i britanskim plemstvom u publici je bila i britanska kraljica Elizabeta II. Kada u publici sede brojne i uglavnom bogate face, kao i Kraljica majka i princeza Margareta, očekujete da tada 23-godišnjem momku ipak neće pasti na pamet da provocira. Ali, ako je taj momak Džon Lenon, sve je moguće.

Misterija poslednje pesme Džona Lenona… i kakve veze s tim ima TV film o bejzbolu

Za vreme najave poslednje pesme “Twist and Shout“, Lenon je zatražio pomoć publike, i izgovorio svoju legendarnu opasku: “For our last number, I’d like to ask your help. Will the people in the cheaper seats clap your hands? And for the rest of you, if you’ll just rattle your jewelry…” – u slobodnom prevodu: “Uz našu poslednju pesmu zatražio bih vašu pomoć. Vi koji sedite na jeftinijim mestima možete da zapljeskate, a za ostale će biti dovoljno da samo zveckaju nakitom…”.

Da li je to razlog što nije dobio titulu viteza, ne znamo, ali u Britaniji je ionako sve moguće.

 

Previous post

Belgrade No Compromise... 6 sati rock muzike, 6. novembra u Dorćol Platzu

Next post

Saopštenje Mascoma i Tin Drum Musica: Nastavlja se muzički konkurs "Tvoja pesma" pod istim uslovima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *