BREXIT UBIJA ALTERNATIVU! Strani muzičari moraće da zarađuju najmanje 33.000 evra godišnje da bi dobili radnu vizu u Velikoj Britaniji

0
136
Oglasi
Brexit gitara/Photo: vivimilano.corriere.it
Brexit gitara/Photo: vivimilano.corriere.it

Muzičari iz inostranstva moraće da imaju minimalna primanja od 33.000 evra da bi zadovoljili uslove za dobijanje radne vize u Velikoj Britaniji. Odredbu je doneo Government Migration Advisory Committee, telo koje u post-Brexitovskoj eri uređuje pitanja migrantskih politika.

Novi zakon će stupiti na snagu 31. decembra 2020. godine, a vlada Tereze Mej objašnjava da će na taj način dati prioritet visokokvalifikovanim radnicima/muzičarima koji će “favorizirati talenat i veštinu, a ne nečiju nacionalnost”.

Po pitanju turneja, ističu da će bendovi koji posećuju Veliku Britaniju i dalje imati isti komoditet koji su uživali i do Brexita.

– Posetiocii čiji je put u Britaniju “kratkoročne naravi” moći će, kao i do sada, neometano da uživaju u aktivnostima zbog kojih stižu na naše Ostrvo, uključujući i dozvoljene plaćene angažmane – izjavljuju iz Government Migration Advisory Committee.

UK Music, kišobran organizacija koja predstavlja muzičku uniju u Velikoj Britaniji, već je limit od 33.000 evra godišnje zarade nazvala “glavnom pretnjom” muzičkoj industriji.

– Postaviti limit na 33.000 evra godišnje zarade postaje glavna pretnja britanskoj muzičkoj industriji, naročito uzevši u obzir da je poznato da muzičari ovde u proseku zarađuju oko 22.000 funti godišnje, što je debelo ispod proseka u poređenju s ostalim zanimanjima – napominju.

Ističu i da bi ovakva politika dobijanja radnih viza mogla da indukuje i osvetu od strane zemalja Evropske Unije koje bi, u tom scenariju, uvele dodatne trošarine i dodatno postrožili paletu birokratskih regulativa za muzičare koji u Evropu stižu iz Velike Britanije.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime