Brajan Mej trebalo je da bude deo kultnog albuma Gunsa “Chinese Democracy”, snimio je gitare za jednu pesmu, ali…

0
284
Oglasi
Brajan Mej/Photo: YouTube screenshot
Brajan Mej/Photo: YouTube screenshot

Pošto su “titani” električnih gitara Guns N’ Roses – Sleš i Gilbi Klark napustili bend sredinom ’90-ih, posle objavljivanja “Use Your Illusion I i II”, Eksl Rouz i ekipa bili su primorani da pozovu nekoliko “rezervnih” majstora da premoste jaz.

Među njima su bili Buckethead, Ron “Bumblefoot” Tal i Ričard Fortus, koji su se svi pojavljivali u različitim ulogama na listi pesama na albumu “Chinese Democracy”.  Zanimljivo je da je jedan od onih koji se pojavio u ad hoc ulozi bio gitarista grupe Queen, Brajan Mej, iako je njegov doprinos bio – neprimetan.

BRAJAN MEJ IMA PLAN: BEATLESIMA TREBA FILM KAO ŠTO JE “BOHEMIAN RHAPSODY” KAKO BI IH KLINCI ZAVOLELI…

Naime, iz nekog kog razloga, Mejevi napori – koji su se navodno mogli naći na “Catcher in the Rye” – na kraju su izbačeni iz finalnog miksae mešavine.

Govoreći u najnovijem izdanju Classic Rocka, Mej se osvrnuo na “čudno iskustvo” sviranja na ovom albumu albumu, koji je sniman tokom perioda od devet godina, i podsetio se saradnje rada sa Ekslom Rouzom.

– Bilo je to čudno iskustvo. Mislim da je to bilo negde na sredini cele stvari oko albuma. Do tog trenutka Eksl je bio prilično kao pustinjak. On je u to vreme radio u svojoj kući, a ja sam radio u studiju na dnu brda sa njegovim inženjerom zvuka u to vreme, a on je retko silazio. Povremeno bi se javljao i bio sav oduševljen i mnogo pričao, a onda bi opet otišao. Mislim da ništa od onoga što sam svirao nije ušlo na album.

BRAJAN MEJ O SVOJOJ VEŠTINI SVIRANJA GITARE: NISAM NI BLIZU EDIJA VAN HEJLENA, STIVA VAIJA ILI DŽOA SATRIANIJA

Prvobitno je 2008. objavljeno da je Mej deo projekta “Chinese Democracy”, a kultni gitarista je tada objavio saopštenje u kojem je pisalo da je “uložio dosta napora i da je ponosan na to”.

– Mogu da razumem da je Eksl želeo da ima album koji odražava rad članova benda kakav jeste, u tom trenutku – nastavio je Mej. – Imam mikseve pesama sa gitarom, radne trake u to vreme, ali one će ostati privatne, iz poštovanja prema Ekslu.

Eksl Rouz/Photo: YouTube printscreen
Eksl Rouz/Photo: YouTube printscreen

Mej je prvobitno snimio svoje gitarske deonice za “Catcher in the Rye” i niz drugih pesama 1999. godine, nekih devet godina pre konačnog izdavanja ovog suludo dugo očekivanog albuma.

BRAJAN MEJ OTKRIO KAKO JE NASTALA PESMA “WE WILL ROCK YOU”… ZA SVE JE “KRIVA” HIMNA LIVERPULA

Kasnije u intervjuu, Mej je dodao da je posle te epizode prekinuo kontakt sa Rouzom i priznao da je možda i sam kriv jer je sklon da bude malo stidljiv i povučen.

– Na primer, užasno mi je žao što nisam više bio u kontaktu sa Edijem Van Hejlenom – rekao je Mej na kraju.

HL/Itvor: guitarword.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime