Home»Muzika»Brajan Mej o svojoj veštini sviranja gitare: Nisam ni blizu Edija Van Hejlena, Stiva Vaija ili Džoa Satrianija

Brajan Mej o svojoj veštini sviranja gitare: Nisam ni blizu Edija Van Hejlena, Stiva Vaija ili Džoa Satrianija

6
Shares
Pinterest Google+
Gitaristi/Photo: printscreen
Gitaristi/Photo: printscreen

Brajan Mej priznaje da ne poseduje gitarske veštine Edija Van Hejlena, Stiva Vaija ili Džoa Satrianija

Gitarista Queena Brajan Mej nedavno je dao intervju za Goldmine Mag u kojem je govorio o svojoj solo karijeri. Na pitanje o mogućnosti instrumentalnog albuma, Mej je rekao da ne poseduje specijalnu gitarsku tehniku Stiva Vaja, Džoa Satrijanija ili Edija Van Hejlena.

SOLO BRAJANA MEJA IZ “BOHEMIAN RHAPSODY” PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI SVIH VREMENA… A ON KAŽE: NISAM TOGA VREDAN

STIVI VAJ I NUNO (EXTREME) REAGOVALI NA TO ŠTO JE BRAJAN MEJ PROGLAŠEN ZA NAJVEĆEG ROCK GITARISTU

Brajan Mej zakoračio je na solo putovanje nakon smrti Fredija Merkjurija i neizvesne budućnosti benda Queen. Objavio je dva solo studijska albuma na kojima je napisao i komponovao sve pesme osim nekoliko obrada. Pored studijskih albuma, Mej je objavio i album sa soundtrackom za film “Furija”, koji je pripremio u potpuno drugačijem formatu.

Brajan Mej nije objavio nijedan novi materijal posle toga, ali njegov debi solo studijski album, “Back to the Light”, remasterizovan je i ponovo objavljen 6. avgusta 2021. Brajan Mej nije više hteo da radi instrumentalni album pošto se oslanjao na svoje kantautorske veštine. U razgovoru je istakao da ga više zanimaju pesme i vokal, tako da mu ne prija snimanje instrumentalnog albuma.

Legenda Quena je rekla da je morao da se osloni na sebe nakon Merkjurijeve smrti, pa je naporno radio da poboljša svoje vokalne veštine. Novinar je pohvalio zvukove njegove gitare i predložio da bi Mej mogao da napravi instrumentalni album. Međutim, Brajan nije delovao zainteresovano i objasnio je da njegove gitarske veštine nisu tako dobre kao kod Edija Van Hejlena, Džoa Satrianija, Stiva Vaja ili Al Di Meole. Očigledno je da se više oslanja na svoj glas nego na gitarsku tehniku.

BRAJAN MEJ OTKRIO KOJI JE, PO NJEMU, NABOLJI GITARSKI SOLO SVIH VREMENA: NIKAD NEĆU PREBOLETI ŠTO GA NISAM JA ODSVIRAO…

Na pitanje o mogućnosti instrumentalnog albuma, Brajan Mej je odgovorio:

– Možda bi trebalo. Nemam blistavu tehniku kao Satriani ili Stiv Vaj ili Al Di Meola ili Edi Van Hejlen. Nisam ni blizu. Moja gitara je u velikoj meri moj glas. Ne mogu da sviram brže nego što mislim.

Veoma je razumljivo da se Mej više bavi pisanjem pesama jer je napisao i neke od najvećih Queen hitova. Neke od popularnih pesama koje je napisao su “We Will Rock You“, “Save Me”, “It’s Late” i “Fat Bottomed Girls”. Možda je njegova gitarska tehnika dovoljno dobra, ali nema sumnje da je pisanje pesama njegova glavna strast.

HL/Izvor: rockcelebrities.net

Previous post

"Pa plešemo"... Poslušajte novi video singl Aleksandra Mitrovića Acarta

Next post

Edi Veder najavio turneju s novim bendom The Earthlings

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *