Bojkot Spotify platforme se širi… Svoje pesme povukli i Failure, Stjuart Li i Crosby, Stills & Nash

0
531
Oglasi
Spotify
Spotify

Lista muzičkih imena koja napuštaju najveću svetsku streaming platformu svakim danom je sve veća.

NIL JANG ZAHTEVA: UKLONITE ODMAH SVU MOJU MUZIKU SA SPOTIFYJA, ILI DŽO ROGAN ILI JA…

Članovi kultne alter rock grupe Failure svoj odlazak objašnjavaju:

“Do sada se naša ambivalentnost u vezi sa Spotifyjem temeljila na njihovom drakonskom obračunu tantijema koji u suštini daje umetnicima mikroskopski delić novca koji generiđe njihova muzika na platformi. Svi smo videli priče o tome koliko malo Spotify plaća umetnicima čiji proizvod pokreće njihov ceo poslovni model. To je bila prevara za umetnike od početka, sledeći tradiciju modela velikih izdavača koji joj je prethodio. Ali umetnici koji žele da se njihova muzika čuje u što većem broju ušiju morali su da donesu tešku odluku. Dajemo li našu muziku kompaniji koja devalvira naš proizvod do te mere da su čekovi od honorara sa Spotifyja postali deo šaljivih memova ili zadržavamo svoju muziku i navodno propuštamo “čitavu generaciju” slušalaca muzike? Upravo je to mesto gdje je Failure bio od 2015. godine kada smo objavili naš prvi album posle ponovnog okupljanja. Udovoljili smo želji da bude dostupno za više ušiju. Ali sada, s nedavnom promenom politike Spotifyja koji omogućava da dezinformacije o vakcini protiv Covida napreduju na njihovoj platformi, Failure je odlučio da je to prelilo čašu”.

DAVID POBEDIO GOLIJATA… DIREKTOR PLATFORME SPOTIFY NAJAVIO DRASTIČNE PROMENE POSLE “POBUNE” KOJU JE ZAPOČEO NIL JANG  

“Podržavamo Nila Janga i slažemo se s njim da se na Spotifyjevom podcastu Džoa Rogana emituju opasne dezinformacije”, napisala je grupa Crosby, Stills & Nash u zajedničkoj izjavi koja je podeljena preko Krozbijevih društvenih profila. U nastavku stoji: “Iako uvek cenimo alternativna gledišta, svesno širenje dezinformacija tokom ove globalne pandemije ima smrtonosne posledice. Dok se ne preduzme stvarna akcija kako bi se pokazalo da briga za čovečanstvo mora biti uravnotežena s trgovinom, ne želimo da naša muzika – ili muzika koju smo zajedno stvarali – budu na istoj platformi”.

SPOTIFY VEĆ IZGUBIO DVE MILIJARDE DOLARA VREDNOSTI ZBOG SKANDALA SA JANGOM I ROGANOM, A SADA SE OGLASIO I DŽEJMS BLANT… U SVOM STILU

Objavljujući svoju odluku da bojkotuje platformu, pjvač Stjuart Li je kazao: “Potpuno sam svestan da ovo neće naneti nikakvu finansijsku štetu za Spotify, ali predugo su internet platforme mogle nekažnjeno da širie laži, oslobođene provera koje upravljaju tradicionalnim izdavačima i televizijskim kućama, a njihovi napori da to isprave još uvek nisu dovoljni. Možda se veliki i mali umetnici mogu udružiti kako bi učinili nešto da se stvari promene tamo gde ljudi s novcem ne žele da se promene”.

Da podsetimo, pre samo nekoliko dana Spotify su napustili i India Ajri i Grem Neš, a pre njih i Džoni Mičel. pošto je to prvi učinio Nil Jang.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime