Home»Muzika»Spotify već izgubio dve milijarde dolara vrednosti zbog skandala sa Jangom i Roganom, a sada se oglasio i Džejms Blant… u svom stilu

Spotify već izgubio dve milijarde dolara vrednosti zbog skandala sa Jangom i Roganom, a sada se oglasio i Džejms Blant… u svom stilu

4
Shares
Pinterest Google+
Džejms Blant/Photo: YouTube printscreen
Džejms Blant/Photo: YouTube printscreen

Spotify je za tri dana izgubio više od dve milijarde dolara tržišne vrednosti nakon što je Nil Joung povukao svoju muziku sa te platforme zbog antivakserskih stavova u podkastu Džoa Rogana.

NIL JANG ZAHTEVA: UKLONITE ODMAH SVU MOJU MUZIKU SA SPOTIFYJA, ILI DŽO ROGAN ILI JA…

OGLASIO SE SPOTIFY: UKLONIĆEMO PESME NILA JANGA, ŽAO NAM JE I NADAMO SE DA ĆE NAM SE USKORO VRATITI

Kako navodi Variety, akcije Spotifyja pale su za šest odsto od 26. do 28. januara, posle Jangovog poteza. Nekoliko dana kasnije, njemu se pridružila i folk pevačica Džomi Mičel. Pre toga, akcije Spotifyja su u petak blago porasle, ali ostaje da se vidi kako će tržište reagovati na povlačenje Džoni Mičel.

SPOTIFY, IMAMO PROBLEM? DŽONI MIČEL UKLANJA SVOJU MUZIKU S OVE PLATFORME U ZNAK SOLIDARNOSTI S NILOM JANGOM

Svoj protest protiv Džoa Rogana i Spotifyja iskazao je i Džejms Blant, ali na malo drugačiji način. On je, naime, zapretio Spotifyju da će objaviti svoju novu muziku na toj platformi ukoliko ne otpuste podkastera Rogana zbog sve kontroverznijih stavova koje u svojoj emisiji iznosi, pre svega zbog dezinformacija o vakcinama koje Rogan kontinuirano širi.

“Ukoliko Spotify odmah ne ukloni Džoa Rogana, objaviću svoju novu muziku na toj platformi”, napisao je duhoviti pevač na Twitteru.

Blant je, inače, poznat po duhovitim tvitovima i odgovorima fanovima, pa ovaj tvit nije veliko iznenađenje. Videćemo da li će i kako Spotify reagovati na njegovu “pretnju”, ali ovaj slučaj pogodio ih je mnogo više nego što je bilo ko očekivao.

Previous post

Beše to početak nečeg velikog... Bajagina "Pozitivna geografija" slavi 38. rođendan, a evo kako je Momčilo komentarisao pesme sa svog debi albuma

Next post

A kako drugačije...? Orthodox Celts za Dan Svetog Patrika u Domu omladine

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.